Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Η ενισχυμένη αμερικανική οικονομία δίνει πλεονέκτημα στον Trump απέναντι σε έναν εμπορικό πόλεμο

CNBC: Η ενισχυμένη αμερικανική οικονομία δίνει πλεονέκτημα στον Trump απέναντι σε έναν εμπορικό πόλεμο
Ο αναλυτής του Milken Institute, Curtis Chin, δεν πιστεύει ότι οι πολιτικές του Trump θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο για τις ΗΠΑ
Η δύναμη της Κίνας μπορεί να έχει υπερκτιμηθεί και η οικονομία των ΗΠΑ παραμένει ισχυρή, γεγονός που σημαίνει ότι ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, έχει πλεονέκτημα στον εμπορικό πόλεμο, σύμφωνα με τον αναλυτή του Milken Institute, Curtis Chin.
«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ίσως η Κίνα δεν είναι τόσο ισχυρή όσο πιστεύαμε αρχικά», αναφέρει ο αναλυτής του οικονομικού think tank, προσθέστοντας ότι «η Κίνα εξακολουθεί να εξετάζει το πώς να χειριστεί αυτή την κατάσταση στο εμπόριο και το πώς να διασφαλίσει τη σταθερότητα της εγχώριας οικονομίας της».
Ο ίδιος, μιλώντας στο "Squawk Box" του CNBC, τόνισε ότι «αυτό λειτουργεί προς όφελος του προέδρου Trump αι νομίζω ότι αυτό που ωφελεί πραγματικά τον πρόεδρο Trump είναι η κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας αυτή τη στιγμή», προσθέτοντας ότι «η οικονομία των ΗΠΑ πυροδοτείται σε όλους τους κυλίνδρους».
«Αυτή η οικονομή ισχύς θα έδινε στον Trump ένα στήριγμα εάν η κατάσταση στο εμπόριο επιδεινωθεί μακροπρόθεσμα», τόνισε ο Chin, ο οποίος παράλληλα διαφώνησε με την άποψη ότι οι πολιτικές του Λευκού Οίκου θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο για τις ΗΠΑ.
«Αυτή τη στιγμή βλέπουμε ότι η απασχόληση στις ΗΠΑ βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορούν να βρουν δουλειά αν αρχίσουν να ψάχνουν πάλι», δήλωσε ο αναλυτής του Milken Institute, χαρακτηρίζοντας αυτή την εξέλιξη ως «ένα θετικό μήνυμα».
Ο ίδιος επεσήμανε επίσης ότι η στάση της Κίνας απέναντι στον Trump δεν ήταν τόσο επιθετική όσο αναμενόταν, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία εξακολουθεί να εξετάζει το σχέδιό της.
Παράλληλα, ο αναλυτής του Milken Institute αναφέρθηκε στον ρόλο που θα διαδραματίσουν οι μελλοντικές ενέργειες της Κίνας τόσο στον στρατιωτικό τομέα, όσο και στο εμπόριο, εκτιμώντας ότι «αυτό είναι μία σημαντική ανησυχία για τις ασιατικές εταιρείες, για τις εταιρείες της Νοτιοανατολικής Ασίας με τις οποίες ασχολούμαι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης