Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταρρέει η τουρκική λίρα στις 7,24 ανά δολάριο μετά τις νέες δηλώσεις Erdogan

Καταρρέει η τουρκική λίρα στις 7,24 ανά δολάριο μετά τις νέες δηλώσεις Erdogan
Μέχρι τις 22.03 ώρα Ελλάδας σήμερα (12/8/2018),- ένα δολάριο ανταλλασσόταν με 7,06 τουρκικές λίρες
Νέο ιστορικό χαμηλό σημείωσε η τουρκική λίρα στην ισοτιμία της έναντι του δολαρίου.
 Ένα δολάριο ανταλλασσόταν με 7,24 τουρκικές λίρες κατά την έναρξη των συναλλαγών στην περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού, με τους επενδυτές να ανησυχούν για την κατάσταση της οικονομίας και τις ραγδαία επιδεινούμενες σχέσεις με τις ΗΠΑ που έχουν συνέπειες στην πτώση του τουρκικού νομίσματος, όπως σημειώνει το Reuters.
Μέχρι τις 22.03 ώρα Ελλάδας σήμερα (12/8/2018) -νωρίς το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή της Ασίας Ειρηνικού,- ένα δολάριο ανταλλασσόταν με 7,06 τουρκικές λίρες, αφού άγγιξε τις 7,24 τουρκικές λίρες νωρίτερα.
Η τουρκική λίρα έχει χάσει περίπου το 40% της αξίας της φέτος, κυρίως λόγω της ανησυχίας για την επιρροή του προέδρου Recep Tayyip Erdogan στην οικονομία, τις επανειλημμένες εκκλήσεις του για μείωση των επιτοκίων απέναντι σε έναν υψηλό πληθωρισμό και μια αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ.
Η νέα πτώση της τουρκικής λίρας οφείλεται στις σημερινές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου.
Ο Erdogan τόνισε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από το οικονομικό πραξικόπημα κατά της λίρας ενώ αναφέρθηκε και στο ΔΝΤ τονίζοντας «γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όσοι λένε ότι πρέπει να συμφωνήσουμε με το Ταμείο ξέρουν ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε την πολιτική ανεξαρτησία μας»
Ο Erdogan κάλεσε τους επιχειρηματίες να στηρίξουν τις τράπεζες (δήλωση σοβαρής ανησυχίας για τις τράπεζες) και προειδοποίησε ότι υπάρχει σχέδιο Β και Γ...
Ποιο όμως είναι το σχέδιο Β και Γ;
Είναι το ΔΝΤ, είναι τα capital controls, είναι η δήμευση χρυσού και δολαρίων;
Οι δηλώσεις αυτές αν και διφορούμενες μπορεί προκαλούν μεγαλύτερο χάος στην λίρα η οποία στην κυριολεξία καταρρέει.
Η τουρκική λίρα έχει βυθιστεί σε χαμηλά όλων των εποχών ενώ μόνο τις τελευταίες ημέρες έχει χάσει το 20% της αξίας της.
Στις 10 Αυγούστου έφθασε έως τις 6,60 λίρες που ήταν ιστορικό χαμηλό....αλλά στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες η κατάρρευση της λίρας συνεχίζεται καθώς 1 δολάριο ισοδυναμεί με 7,24 τουρκικές λίρες.



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης