Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Η Τουρκία δέχεται οικονομικό πόλεμο αλλά δεν βρίσκεται σε κρίση - Θα πολεμήσουμε

Erdogan: Η Τουρκία δέχεται οικονομικό πόλεμο αλλά δεν βρίσκεται σε κρίση - Θα πολεμήσουμε
«Αν οι ΗΠΑ μας γυρίζουν την πλάτη τους, επιλέγοντας αντί ημών έναν πάστορα, συγγνώμη, συνεχίζουμε τον δρόμο μας με αποφασιστικά βήματα», είπε ο Erdogan
(upd) Νέα σκληρή επίθεση στις ΗΠΑ εξαπέλυσε σήμερα (11/8/2018) ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, δίνοντας συνέχεια στην αντιπαράθεση ανάμεσα στις δύο χώρες, που έχει ως αποτέλεσμα την καταβύθιση της τουρκικής λίρας στα 6,63/δολ.
«Αν οι ΗΠΑ μας γυρίζουν την πλάτη τους, επιλέγοντας αντί ημών έναν πάστορα, συγγνώμη,συνεχίζουμε τον δρόμο μας με αποφασιστικά βήματα», είπε ο Erdogan ενώπιον ενός πλήθους υποστηρικτών του στην παραθαλάσσια πόλη Ριζούντα της Μαύρης Θάλασσας.
«Η αντιμετώπιση από την Αμερική του στρατηγικού της εταίρου μας ενόχλησε, μας αναστάτωσε», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.
Η τουρκική οικονομία δεν βρίσκεται σε κρίση ή χρεοκοπία και οι διακυμάνσεις στις ισοτιμίες των νομισμάτων είναι οι "πύραυλοι" ενός οικονομικού πολέμου που συντελείται εις βάρος της Τουρκίας, τόνισε o Erdogan.
O Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η χώρα του προετοιμάζεται για εμπορικές συναλλαγές με εθνικά νομίσματα με την Κίνα, τη Ρωσία και την Ουκρανία.
Εξάλλου ο Erdogan επανέλαβε την έκκλησή του προς τους Τούρκους να πουλήσουν τα δολάρια και τα ευρώ που διαθέτουν για να στηρίξουν το εθνικό τους νόμισμα.
Οι σχέσεις των δύο χωρών περνούν σοβαρή κρίση με αφορμή μια σειρά από θέματα--από τα αντικρουόμενα συμφέροντα στη Συρία, μέχρι τη φιλοδοξία της Άγκυρας για την αγορά ρωσικών αμυντικών συστημάτων, αλλά κυρίως την υπόθεση του Αμερικανού πάστορα Andrew Brunson, ο οποίος δικάζεται στην Τουρκία με κατηγορίες για τρομοκρατία.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης