Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης: Η χώρα πρέπει να μείνει πολιτικά και οικονομικοκοινωνικά σταθερή

Βούτσης: Η χώρα πρέπει να μείνει πολιτικά και οικονομικοκοινωνικά σταθερή
Ο Ν. Βούτσης παραδέχτηκε ότι «θα έπρεπε να υπάρξει μεγαλύτερη τόλμη» στο ζήτημα των κατεδαφίσεων
Την εκτίμηση ότι η ανείπωτη τραγωδία συνέβαλε ώστε η κοινωνία να αποκτήσει συνειδητότητα για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από τις αρμόδιες αρχές, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στην ΕΡΤ.
Υπογράμμισε ότι πρέπει «να αντιληφθούμε ότι η ζωή συνεχίζεται, βεβαρημένη από μια τραγωδία βέβαια, αλλά συνεχίζεται, και όλοι θα κριθούμε από το πρόγραμμα που θα διαμορφώσουμε για την Ελλάδα μετά την κρίση».
Όπως είπε, η χώρα πρέπει να μείνει πολιτικά και οικονομικοκοινωνικά σταθερή στις ράγες μίας ασφαλούς εξόδου και να μην υπάρξουν τακτικισμοί και αιφνιδιασμοί, ενώ σημείωσε ότι είναι πιο ώριμο από ποτέ «δυστυχώς πάνω στο λίπασμα της τραγωδίας» να αλλάξει η κατάσταση που αφορά την δόμηση, «αλλιώς θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας».
Παραδέχτηκε ότι «θα έπρεπε να υπάρξει μεγαλύτερη τόλμη» στο ζήτημα των κατεδαφίσεων, ενώ για τον ειδικό λογαριασμό για τους πυρόπληκτους ανέφερε ότι έχουν συγκεντρωθεί 36,5 εκατ. ευρώ και άλλα τόσα ή και περισσότερα είναι διατεθειμένοι να διαθέσουν ιδιώτες, με τους οποίους βρίσκεται σε επαφή η κυβέρνηση, για συγκεκριμένες δράσεις.
Ο κ. Βούτσης κάλεσε δε όσους οργανώνουν συναυλίες για την συγκέντρωση χρημάτων, να ενημερώνουν το υπουργείο Οικονομικών για να διασφαλιστεί η διαφάνεια στην όποια δράση.
Κάνοντας αναφορά στην στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μίλησε συγκεκριμένα συμφέροντα που εξωθούν τη ΝΔ σε στείρα κριτική.
Αναφερόμενος στο μέτωπο της οικονομίας, έκανε αναφορά στη σημασία της ασφαλούς εξόδου από τα μνημόνια, βοηθούντων του τουρισμού και της μείωσης της ανεργίας, ενώ χαρακτήρισε ως θετικό μήνυμα την αναβάθμιση από τον οίκο Fitch.
Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι την 1η Οκτωβρίου θα κατατεθεί στη Βουλή ο προϋπολογισμός, αλλά και ότι στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα είναι έτοιμος ώστε να είναι σαφής σε όλα τα ζητήματα που άπτονται αυτού.
Κατά τον ίδιο, η έξοδος από τα μνημόνια θα φέρει αλλαγή που θα είναι κατανοητή από τους πολίτες, με μέτρα που θα δώσουν ανακούφιση και ελπίδα για το άμεσα προσεχές μέλλον.
Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Βούτση δεν υπάρχει λόγος για πρόωρες εκλογές, ενώ αναφορικά με τον ενδεχόμενο ανασχηματισμό είπε ότι είναι πρωτοβουλία του πρωθυπουργού το αν και πότε θα πραγματοποιηθεί.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης