Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τί απαντά στην Επ. Κεφαλαιαγοράς η Euromedica για το πάγωμα των περιουσιακών της στοιχείων

tags :
Τί απαντά στην Επ. Κεφαλαιαγοράς η Euromedica για το πάγωμα των περιουσιακών της στοιχείων
Τί απαντά στην Επ. Κεφαλαιαγοράς η Euromedica για το πάγωμα των περιουσιακών της στοιχείων
Επιβεβαιώνει η Euromedica με επιστολή της στις χρηματιστηριακές αρχές την έκδοση προσωρινής διαταγής µε την οποία απαγορεύθηκε κάθε υλική και νοµική µεταβολή της κινητής περιουσίας της Εταιρείας µε εξαίρεση την πληρωµή µισθοδοσίας, έως του ποσού των 54.705 χιλ. ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Σε απάντηση επιστολής που στάλθηκε στην Εταιρεία τόσο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όσο και από το Χρηµατιστήριο, αναφορικά µε πρόσφατα δηµοσιεύµατα, η Εταιρεία επιθυµεί να γνωστοποιήσει στο επενδυτικό κοινό τα κάτωθι:
Στις 02.08.2018 η εταιρεία µε την επωνυµία DV01 Asset Management ως διαχειρίστρια, του Ν. 4354/2015, των απαιτήσεων και εν γένει δικαιωµάτων της Healthcare Investors II (Greece) LLC για δανειακές συµβάσεις της Εταιρείας µε το τραπεζικό ίδρυµα Eurobank, συνολικού ύψους 54.705 χιλ. ευρώ, τις οποίες απέκτησε η Healthcare Investors II (Greece) LLC δυνάµει πωλήσεως και µεταβιβάσεως, κοινοποίησε αίτηση για την λήψη ασφαλιστικών µέτρων.
Κατά τη συζήτηση της προσωρινής διαταγής στο Μονοµελές Πρωτοδικείο Αθηνών στις 03.08.2018 η Εταιρεία υπέβαλε αίτηµα αναβολής, προκειµένου να προετοιµάσει τις θέσεις της, το οποίο δεν έγινε δεκτό.
Εκδόθηκε προσωρινή διαταγή, χωρίς την παράσταση της εταιρείας, µε την οποία απαγορεύθηκε κάθε υλική και νοµική µεταβολή της κινητής περιουσίας της Εταιρείας, των απαιτήσεων και των ειδικών περιουσιακών στοιχείων της στα χέρια της ιδίας ή τρίτων, µε εξαίρεση την πληρωµή µισθοδοσίας, έως του ποσού των 54.705 χιλ. ευρώ.
Η νοµική και κυρίως η ουσιαστική βασιµότητα της αίτησης ασφαλιστικών µέτρων θα κριθεί κατά τη συζήτησή της στο Μονοµελές Πρωτοδικείο Αθηνών στις 21.09.2018. Βάση για την λήψη της εν λόγω προσωρινής διαταγής αποτέλεσαν πληροφορίες και ευρήµατα που επικαλείται η DV01 Asset Management, τα οποία η Εταιρεία θα απαντήσει / αντικρούσει µε στόχο την άµεση επίλυση / ανάκληση ή / και περιορισµό της ανωτέρω προσωρινής διαταγής.
Λόγω του αντικειµένου της δραστηριότητας της Εταιρείας στον τοµέα της παροχής υπηρεσιών υγείας και της επιτακτικής ανάγκης διαφύλαξης του έννοµου αγαθού της υγείας και της ζωής των νοσηλευόµενων ασθενών της, η Εταιρεία ανέλαβε άµεσα τις απαιτούµενες πρωτοβουλίες για την επικοινωνία µε τους πιστωτές της και µε στόχο την ταχύτερη διευθέτηση του θέµατος.
Η διοίκηση της Εταιρείας, επί σκοπώ προστασίας του επενδυτικού κοινού και πάντοτε τηρούσα τις προβλεπόµενες από την ισχύουσα νοµοθεσία υποχρεώσεις της, διαβεβαιώνει ότι µοναδικός γνώµονας αυτής αποτελεί το εταιρικό συµφέρον, η διαφύλαξη της οµαλής λειτουργίας της εταιρείας, η προστασία των µετόχων, των πιστωτών και των εργαζοµένων της και η προστασία της υγείας και της ζωής των νοσηλευόµενων ασθενών της.
Η Εταιρεία µε την δέουσα υπευθυνότητα άµεσα θα ενηµερώσει το επενδυτικό κοινό σχετικά µε το αποτέλεσµα των αναληφθεισών ενεργειών

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης