Τελευταία Νέα
Οικονομία

Spiegel: Η Αθήνα έλαβε τα τελευταία 15 δισ. ευρώ από τον ESM

Spiegel: Η Αθήνα έλαβε τα τελευταία 15 δισ. ευρώ από τον ESM
Το μεγαλύτερο αγκάθι για την Ελλάδα είναι το χρέος στο 180% του ΑΕΠ
Στην εκταμίευση των 15 δισ. ευρώ από την τελευταία εκταμίευση του ESM αναφέρεται δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, το οποίο, πάντως, προτιμά να δημοσιεύσει απλά την ανακοίνωση του Μηχανισμού χωρίς κάποιον άλλο σχολιασμό.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) κατέβαλε την πέμπτη και τελευταία δόση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, ύψους 15 δισ. ευρώ.
Από αυτά, τα 9,5 δισ. της δόσης θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία του ταμειακού αποθέματος της Ελλάδας και 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ για την εξυπηρέτηση του χρέους.
Μετά την εκταμίευση, το ταμειακό απόθεμα της Ελλάδας θα ανέλθει περίπου στα 24 δισ. ευρώ.
Το ποσό αυτό θα καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας για  περίπου 22 μήνες, μετά το τέλος του προγράμματος στις 20 Αυγούστου 2018.
Η εκταμίευση εγκρίθηκε καταρχήν από το διοικητικό συμβούλιο του ESM στις 13 Ιουλίου και όλη διαδικασία ολοκληρώθηκε την 1η Αυγούστου μετά την ολοκλήρωση των εθνικών διαδικασιών», ενώ προστίθεται ότι το μεγάλο πρόβλημα για την ελληνική οικονομία αποτελεί το γεγονός ότι το χρέος φθάνει στο 180% του ΑΕΠ.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης