Τελευταία Νέα
Πολιτική

AFP: Στους 91 οι νεκροί από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα - Σε κλοιό σφοδρών αντιδράσεων η κυβέρνηση

AFP: Στους 91 οι νεκροί από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα - Σε κλοιό σφοδρών αντιδράσεων η κυβέρνηση
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για αναποτελεσματικότητα από την αντιπολίτευση
Η καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι, που άφησε πίσω τις δεκάδες νεκρούς εξακολουθεί να απασχολεί τα διεθνή ΜΜΕ, με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) να αναρτά στην ιστοσελίδα του δημοσίευμα αναφορικά με το όλο θέμα.
Σε αυτό αναφέρεται ότι ο αριθμός των νεκρών, βάσει των επίσημων ανακοινώσεων, έφθασε στους 91, καθώς σήμερα Δευτέρα 6/8 απεβίωσε μία ακόμη γυναίκα ηλικίας 95 ετών που βρίσκονταν στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.
Παράλληλα στο δημοσίευμα αναφέρονται και οι παραιτήσεις τόσο του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γ. Καπάκη, όσο και αυτή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα που έλαβε χώρα την Παρασκευή 3/8.
Επιπρόσθετα στο δημοσίευμα αναφέρονται τόσο η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη μη ύπαρξη του κατάλληλου σχεδίου τόσο για την εκκένωση, εγκαίρως, της περιοχής όσο και για την ταχύτερη κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς.
«Η κυβέρνηση επιμένει ότι με τους ανέμους που φυσούσαν με ταχύτητες μέχρι 120 χιλιόμετρα την ώρα, δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να πραγματοποιηθεί μια αποτελεσματική εκκένωση.
Οι αξιωματούχοι δήλωσαν επίσης ότι δεκαετίες παράνομης οικοδομικής δραστηριότητας στην περιοχή ευθύνονται για τα τραγικά αποτελέσματα».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης