Τελευταία Νέα
Διεθνή

TS Lombard: Η Κίνα ανησυχεί περισσότερο για τα εσωτερικά ζητήματα παρά για τον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ

TS Lombard: Η Κίνα ανησυχεί περισσότερο για τα εσωτερικά ζητήματα παρά για τον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ
Η εταιρεία ερευνών TS Lombard εκτιμά ότι η ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας θα διαμορφωθεί στο 6,3% για το β΄ 6μηνο του 2018
Αν και η αύξηση των εμπορικών εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας αποτελεί κυρίαρχο θέμα παγκοσμίως, οι πόλεμος των δασμών δεν αποτελεί βασική πηγή ανησυχίας για το Πεκίνο, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών TS Lombard.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε σε σημείωμά της η εταιρεία, η οποία εδρεύει στο Λονδίνο, προεταιρότητα για το Πεκίνο έχουν περισσότερα τα εγχώρια ζητήματα, και λιγότερο ο εμπορικός πόλεμος με την Ουάσιγκτον.
«Για την κινεζική κυβέρνηση, η σταθεροποίηση της εγχώριας οικονομίας και η επιδίωξη του προγράμματος εκσυγχρονισμού και των παγκόσμιων φιλοδοξιών υπέρχει έναντι του εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ», σχολιάζει ο πρόεδρος της εταιρείας στην Κίνα, Jonathan Fenby.
Ωστόσο, η εμπορική διαμάχη, η οποία έχει προακλέσει αναταραχές στις παγκόσμιες αγορές και έχει αναστατώση των επιχειρηματική κοινότητα κατά τους τελευταίους μήνες, έχει αντίκτυπο, με τον Jonathan Fenby να ανγωνρίζει ότι οι ανακοινώσεις του Λευκού Οίκου «διέκοψαν τον προγραμματισμό του Πεκίνου και το έκαναν απρόθυμο στο να ξεκινήσει νέες διαπραγματεύσεις».
Παράλληλα, η εγχώρια εμπιστοσύνη που υπάρχει απέναντι στην κινεζική κυβέρνηση θα παρέχει στήριξη στη χώρα ώστε να μην ανταποκριθεί θετικά στις απαιτήσεις των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της TS Lombard.
Σε ότι αφορά την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας, η εταιρεία ερευνών εκτιμά ότι ο αντίκτυπος από τον εμπορικό πόλεμο θα είναι διαχειρίσιμος, τονίζοντας ότι η πολιτική της κυβέρνησης «θα παραμείνει αναμφίβολα ρευστή».
Η TS Lombard εκτιμά ότι η ανάπτυξη της οικονομίας κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους θα επιβραδυνθεί στο 6,3%, με τη μέση ετήσια αύξηση να διαμορφώνεται στο 6,5%.
«Οι αγορές μετοχών, προς το παρόν, αναμένεται να παραμείνουν υπό πίεση, λόγω της κλιμάκωσης των εμπορικών διαφορών», καταλήγει η TS Lombard.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης