Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schiff: Η επόμενη κρίση δεν θα μοιάζει με εκείνη του 2008 - Θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη

Schiff: Η επόμενη κρίση δεν θα μοιάζει με εκείνη του 2008 - Θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη
Στην επόμενη κρίση η Fed δεν θα κατορθώσει να αποτρέψει τις συνέπειές της, σημειώνει ο γνωστός οικονομολόγος
Στην εκτίμηση ότι, η επόμενη κρίση θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του 2008 και δεν θα μοιάζει καθόλου με την προγενέστερη, προβαίνει ο γνωστός οικονομολόγος και επενδυτής, Peter Schiff, που είχε διατελέσει και σύμβουλος του Ron Paul, πρώην μέλους της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Στην επόμενη κρίση η Fed δεν θα κατορθώσει να αποτρέψει τις συνέπειές της, τονίζει, αναφερόμενος στην παρατεταμένη πολιτικής χαλάρωσης που ακολούθησε και τη διατήρηση των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα.     
«Αυτό που ανησυχεί τη Fed είναι μια επανάληψη της οικονομικής κρίσης του 2008.
Αυτό που δεν συνειδητοποιεί είναι ότι η επόμενη κρίση δεν θα μοιάζει με εκείνη του 2008», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Schiff, ο οποίος προέβλεψε πως το δολάριο θα καταρρεύσει υπό το βάρος της επόμενης κρίσης.
Διευκρινίζει, πως η απώλεια εμπιστοσύνης στο δολάριο ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα  θα μπορούσε να επιφέρει αλματώδη αύξηση των επιτοκίων και εκτόξευση του χρέους των ΗΠΑ.
Παράλληλα προβλέπει σημαντική αύξηση της τιμής του χρυσού το επόμενο διάστημα.   
Να σημειωθεί ότι, ο γνωστός οικονομολόγος είχε προβλέψει την κρίση του 2008 ενώ το τελευταίο διάστημα παρεμβαίνει στις εξελίξεις μέσω καναλιού, που διαθέτει  στο YouTube.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης