Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χαρίτσης: Πρέπει να είμαστε πιο τολμηροί για να αντιμετωπίσουμε παθογένειες δεκαετιών

Χαρίτσης: Πρέπει να είμαστε πιο τολμηροί για να αντιμετωπίσουμε παθογένειες δεκαετιών
Σύμφωνα με τον Α. Χαρίτση τα μέτρα για την στήριξη των πληγέντων και ο επανασχεδιασμός της πολιτικής προστασίας περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την εποχή μετά τη λήξη του προγράμματος
«Πρέπει να είμαστε πιο τολμηροί για να αντιμετωπίσουμε παθογένειες δεκαετιών, οι οποίες βλέπουμε σε πόσα τραγικά γεγονότα οδηγούν», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας,  Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στην ΕΡΤ.
Μάλιστα, ως παράδειγμα ανέφερε τις χρήσεις γης, σημειώνοντας πως είναι ένα θέμα με πολλές πλευρές, δηλαδή την κοινωνική δικαιοσύνη, την προστασία του περιβάλλοντος και την προστασία των τοπικών κοινωνίων ενώ σχετίζεται και με αυτή καθαυτή την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, καθώς οι επενδυτές ζητούν αναλυτική πληροφόρηση σχετικά με το τι ισχύει για τις χρήσεις γης στη χώρα μας.
Υπογράμμισε ακόμη ότι τα μέτρα για την στήριξη των πληγέντων και ο επανασχεδιασμός της πολιτικής προστασίας περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την εποχή μετά τη λήξη του προγράμματος.
Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας «αυτή η ανείπωτη τραγωδία μας συνταράσσει όλους και μας κάνει να σκεφτούμε ποιες είναι οι προτεραιότητες μας για τα επόμενα χρόνια. Πού πρέπει να βάλουμε τον πήχη ψηλά για τις ανάγκες που έχει η χώρα. Ο σχεδιασμός που έχει γίνει από τη κυβέρνηση για μετά το μνημόνιο περίοδο, μετά την 20η Αυγούστου, θα πρέπει να συμπεριλάβει και όλες τις τελευταίες εξελίξεις».
Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση, προχωρούν με γρήγορες ταχύτητες και το κτηματολόγιο και οι δασικοί χάρτες, ενώ τόσο σε σχέση με τις νομοθετικές παρεμβάσεις που έγιναν από την κυβέρνηση όσο και με τη συνείδηση που διαμορφώνεται στην κοινωνία, όσα έγιναν στο παρελθόν δεν μπορεί να επαναληφθούν και δεδομένου ότι η θλίψη και η οργή των πολιτών είναι δικαιολογημένες, πολιτική παρέμβαση σημαίνει δράσεις και παρεμβάσεις.
Τόνισε πως η χώρα αλλάζει, διότι η έξοδος από τα μνημόνια συμπαρασύρει λογικές που μας έβαλαν στα μνημόνια και η κυβέρνηση προχωράει σε παρεμβάσεις που δεν λογαριάζουν το πολιτικό κόστος.
Ο κ. Χαρίτσης είπε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση έδωσε τις μάχες της και με επιτυχία βγάζει τη χώρα από τα μνημόνια, αλλά και πως θα πρέπει να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, αλλά "το μετά" είναι επίσης κρίσιμο και θα πρέπει να συγκρουστούμε με όλα αυτά που μας έφεραν στα μνημόνια.
Κατά τον ίδιο, η αντιπολίτευση ζητάει την παραίτηση της κυβέρνησης τα τελευταία 2,5 χρόνια όμως όλος ο μηχανισμός έδωσε τη μάχη του και εξασφαλίστηκαν κονδύλια πολύ γρήγορα για να εξυπηρετηθούν οι πληγέντες Δήμοι, έχει ήδη ξεκινήσει η απορρόφηση των χρημάτων και επίσης πολύ γρήγορα προχώρησαν νομοθετικές ρυθμίσεις για την ανακούφιση των πληγέντων.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης