Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοπεφτάτου (ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ): Η παραίτηση Τόσκα έγινε δεκτή από τον Τσίπρα τον σωστό χρόνο και με τον σωστό τρόπο

Θεοπεφτάτου (ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ): Η παραίτηση Τόσκα έγινε δεκτή από τον Τσίπρα τον σωστό χρόνο και με τον σωστό τρόπο
Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό δεν πιστευω οτι πρέπει να μετριέται με αριθμό παραιτήσεων
Την άποψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε δεκτή την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στον σωστό χρόνο και με τον σωστό τρόπο εξέφρασε η ΜΠΕ η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.
Σε συνέντευξή της στο ΑΜΠΕ υποστηρίζει ότι «τα βήματα που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση θα αποτρέψουν γεγονότα σαν την τραγωδία που βιώσαμε από τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι».
Σχολιάζοντας την κριτική που ασκήθηκε από την αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι «δεν συμφωνώ ότι η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης μετριέται με αριθμό παραιτήσεων, θεωρώ ότι η ανάληψη της ευθύνης και η έμπρακτη συγνώμη στην κοινωνία είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός διαφορετικού σχεδίου οργάνωσης του μέλλοντος σε όλα τα επίπεδα, ώστε να μη ζήσουμε ίδιες ή ανάλογες τραγικές στιγμές ξανά».
Επισημαίνει την ανάγκη ο απολογισμός των όσων έγιναν τη Δευτέρα της 23ης Ιουλίου να γίνει με ψυχραιμία και όχι με κραυγές «αλλά ταυτόχρονα πρέπει να είναι αυστηρός και σε βάθος για να διαγνωστούν οι παθογένειες και τα όποια λάθη, να διορθωθούν και να καταπολεμηθούν οι αιτίες που τα δημιουργούν».
Η κ. Θεοπεφτάτου υποστηρίζει πως «η κλιματική αλλαγή θα μας φέρνει πιο συχνά μπροστά σε ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως ισχυρούς ανέμους και βροχοπτώσεις. Οφείλουμε να αναβαθμίσουμε τον σχεδιασμό πολιτικής προστασίας απέναντι σε πλημμύρες και πυρκαγιές.
Η καταστροφή στη Μάνδρα ήταν η αφετηρία για συγκεκριμένες παρεμβάσεις στην περιοχή και για δεκάδες μικρότερα αντιπλημμυρικά έργα σε όλη την Αττική που δυστυχώς δεν τυγχάνουν της προβολής που αρμόζει».
Αναφερόμενη στα μέτρα της κυβέρνησης για τους πυροπαθείς η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει πως «πρόκειται για μια πρώτη σειρά μέτρων για την άμεση αντιμετώπιση των αναγκών των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, δεν θέλω να υποκαταστήσω τους καθ' ύλην αρμόδιους υπουργούς, αλλά υπενθυμίζω ότι έχουμε σχέδιο για την περιοχή και την ανακούφιση των πληγέντων που έχει βάθος χρόνου». Προσθέτει δε, πως «είναι εντολή του πρωθυπουργού οι διαδικασίες για την ενίσχυση να είναι απλοποιημένες και σε αυτό το πνεύμα κινείται όλες αυτές τις μέρες ο μηχανισμός, προκειμένου αυτό να καταστεί εφικτό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης