Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Δεν θα δεχθούμε τον εμπορικό εκβιασμό των ΗΠΑ - «Ορθολογικά» τα αντίποινά μας

Κίνα: Δεν θα δεχθούμε τον εμπορικό εκβιασμό των ΗΠΑ - «Ορθολογικά» τα αντίποινά μας
Tο υπουργείο Οικονομικών της Κίνας παρουσίασε νέoυς πρόσθετους δασμούς για 5.207 αγαθά που εισάγονται από τις ΗΠΑ, που κυμαίνονται από 5% έως 25%
Για εμπορικό εκβιασμό κατηγορούν τις ΗΠΑ τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας σήμερα (4/8/2018) ενώ τα αντίποινα του Πεκίνου σε αμερικανικά προϊόντα, ύψους 60 δισ. δολαρίων χαρακτηρίζονται ως «συγκρατημένα».  
Την Παρασκευή (3/8), το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας παρουσίασε νέους πρόσθετους δασμούς για 5.207 αγαθά που εισάγονται από τις ΗΠΑ, που κυμαίνονται από 5% έως 25%.
Η συνολική αξία τους είναι κατά 50% μικρότερη των προτεινόμενων δασμών εκ μέρους των ΗΠΑ στα κινεζικά προϊόντα, που  ανέρχονται σε 200 δισ. δολάρια.
«Τα αντίμετρα της Κίνας είναι ορθολογικά» αναφέρουν τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης και προσθέτουν:
«Η Κίνα δεν θα βιαστεί να ανταγωνιστεί αριθμητικά τους δασμούς των ΗΠΑ».
«Η ακραία πίεση και ο εκβιασμός του Λευκού Οίκου είναι ήδη σαφείς στη διεθνή κοινότητα» αναφέρουν τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης και προσθέτουν:
«Τέτοιες μέθοδοι ακραίων εκβιασμών δεν θα φέρουν καρπούς ενάντια στην Κίνα».
Η Κίνα έχει είτε επιβάλει, είτε προτείνει δασμούς ύψους 110 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε προϊόντα των ΗΠΑ, τα οποία αντιπροσωπεύουν τη συντριπτική πλειοψηφία των ετήσιων εισαγωγών αμερικανικών προϊόντων από το Πεκίνο.
Το 2017, η Κίνα εισήγαγε περίπου 130 δισεκατομμύρια δολάρια σε αγαθά από τις ΗΠΑ, αναφέρει το Reuters.
«Οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένα καταφύγει σε απειλητικές και παραπλανητικές κινήσεις, προσπαθώντας να αναγκάσουν την Κίνα να συμβιβαστεί, υπερεκτιμώντας τη δική της διαπραγματευτική τους δύναμη και υποτιμώντας την αποφασιστικότητα και την ικανότητα της χώρας μας να υπερασπιστεί την εθνική της αξιοπρέπεια και τα συμφέροντα του λαού της», σχολίασε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης