Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανέλαβε τα καθήκοντα Τόσκα ο Σκουρλέτης - Αλλαγές στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας

Ανέλαβε τα καθήκοντα Τόσκα ο Σκουρλέτης - Αλλαγές στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας
Ο Πάνος Σκουρλέτης ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τα σχέδια της για την αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας
Συγκινημένος εμφανίστηκε στην τελετή παράδοσης παραλαβής των αρμοδιοτήτων του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο παραιτηθείς αναπληρωτής υπουργός Νίκος Τόσκας.
Στη σύντομη ομιλία του είπε ότι «οφείλουμε να θυμόμαστε τα θύματα γιατί μόνο έτσι η πολιτική συγγνώμη θα έχει αντίκρισμα».
«Η χώρα βίωσε ανείπωτη τραγωδία.
Οφείλουμε να τους θυμόμαστε γιατί μόνο έτσι η πολιτική συγγνώμη θα έχει αντίκρισμα. Η συνείδησή μου επέβαλε να θέσω από την πρώτη στιγμή στον πρωθυπουργό την παραίτησή μου», είπε αρχικά ο κ. Τόσκας και συνέχισε:
«Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, είμαι στρατιώτης που έδινα τις μάχες με γνώμονα πάντα τον άνθρωπο και το δημόσιο συμφέρον. Οι πολίτες καταλαβαίνουν και κρίνουν» ενώ τόνισε πως κατά τη διάρκεια της θητείας του προσπάθησε να δημιουργήσει μια «πιο δημοκρατική αστυνομία».
Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης είπε πως «θα ήταν άδικο να κρίνουμε τη θητεία του Νίκου Τόσκα μόνο από τα γεγονότα στο Μάτι» ανακοινώνοντας ότι τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση πρόκειται να παρουσιάσει τα σχέδια της για την αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.
"Νομίζω πως θα ήταν άδικο να αξιολογήσουμε το έργο της παρουσίας του Νίκου Τόσκα με βάση το όσα συνέβησαν από τις 23 Ιουλίου και έπειτα, όταν είναι γνωστό ότι οι αντίξοες συνθήκες δημοσιονομικής στενότητας, μεγάλων ελλείψεων στις υποδομές και σε τούτο το Υπουργείο και στους άλλους τομείς δράσης της Πολιτείας, δημιούργησαν ένα διαρκές εμπόδιο ως αποτέλεσμα των ακραίων πολιτικών λιτότητας.
Μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες ο Νίκος Τόσκας θεωρώ ότι έκανε μια εξαιρετική δουλεία. Θα ήταν άδικο λοιπόν, να αξιολογήσουμε την παρουσία του περιοριζόμενοι μόνο στα γεγονότα των τελευταίων ημερών», ανέφερε ο υπουργός.
«Οι συνθήκες αλλά και η τραγωδία στο Μάτι συνιστούν την αναπροσαρμογή της Υπηρεσίας ώστε να είναι σε θέση να λειτουργήσει διαφορετικά στο μέλλον», όπως είπε.
Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ακόμη οτι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει τομές, να συγκρουστεί με συμφέροντα όσο και εάν κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτό είναι αποπροσανατολιστικό.
«Πρέπει να δούμε τα διαχρονικά εγκλήματα που έχουν γίνει» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι περιορισμός της άναρχης δόμησης και ο επανασχεδιασμός της πολιτικής προστασίας πρέπει να συνοδευθούν και από μία εις βάθος διευρεύνηση της όλης επιχείρησης που έγινε.
«Η Δικαιοσύνη έχει αρχίσει το έργο της και όλοι θα συμβάλλουμε στο να το ολοκληρώσει» υπογράμμισε.
Τόνισε ότι «για την Κυβέρνηση προτεραιότητα είναι να μπορέσει να ανακουφίσει, όσο είναι δυνατόν, όσους ζήσανε και υπέστησαν τις τραγικές επιπτώσεις της φονικής πυρκαγιάς. Αλλά, ταυτόχρονα να πάει σε βάθος, να βγάλουμε όλοι τα σωστά συμπεράσματα, που δεν έχουν να κάνουν μόνο με τη διαχείριση των γεγονότων πάνω στην κρίση, τις ημέρες της κρίσης»
.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης