Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: Το Δημοκρατικό κόμμα καλεί τους υποψήφιους Γερουσιαστές του να μην χρησιμοποιούν κινεζικά τηλέφωνα

CNN: Το Δημοκρατικό κόμμα καλεί τους υποψήφιους Γερουσιαστές του να μην χρησιμοποιούν κινεζικά τηλέφωνα
Οι κινεζικές συσκευές της ZTE και Huawei χρησιμοποιούνται για κατασκοπεία και η χρήση τους συνιστά απειλή για την εθνική ασφάλεια
Οδηγία προς τους υποψηφίους Γερουσιαστές του Δημοκρατικού κόμματος εξέδωσε η Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών (DNC) στις ΗΠΑ καλώντας τους να μην χρησιμοποιούν συσκευές κινητών τηλεφώνων των κινεζικών εταιρειών ZTE και Huawei στις ενδιάμεσες εκλογές του Κογκρέσου.
Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNN , οι δύο κινεζικές εταιρείες έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών, καθώς οι υπηρεσίες πληροφοριών και το FBI θεωρούν ότι οι συσκευές τους χρησιμοποιούνται για κατασκοπεία και η χρήση τους συνιστά απειλή για την εθνική ασφάλεια.
«Είναι πολύ σημαντικό οι υποψήφιοι και οι εργαζόμενοι στις εκστρατείες του κόμματος να μη χρησιμοποιούν συσκευές ZTE ή Huawei, ακόμη και εάν η τιμή τους είναι πολύ χαμηλή ή δίδονται δωρεάν» γράφει σε σχετική επιστολή ο επικεφαλής ασφαλείας της DNC, Bob Lord.
«Παρακαλώ φροντίστε να μη χρησιμοποιείτε ή αγοράζετε τις συσκευές των δύο εταιρειών για προσωπικούς ή επαγγελματικούς λόγους» προσθέτει η επιστολή, που δημοσιεύει το CNN.
«Έχουμε παρουσία σε 170 χώρες ανά τον κόσμο, όπου υπάρχει εμπιστοσύνη από τις κυβερνήσεις και τους πελάτες. Δεν συνιστούμε κανενός είδους απειλή» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Huawei. H ΖΤΕ από την πλευρά της επισημαίνει ότι ως εισηγμένη εταιρεία τηρεί όλους τους νόμους και τους ρυθμιστικούς κανόνες στις ΗΠΑ και ακολουθεί υψηλά πρότυπα λειτουργίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης