Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε υψηλά 4 μηνών η επιχειρηματική δραστηριότητα για τον Ιούλιο 2018 - Στις 55 μονάδες ο PMI

Γερμανία: Σε υψηλά 4 μηνών η επιχειρηματική δραστηριότητα για τον Ιούλιο 2018 - Στις 55 μονάδες ο PMI
Παρά την πτώση που σημείωσε ο κλάδος υπηρεσιών στη Γερμανία, παραμένει σε θετικό έδαφος από τον Ιούνιο του 2013
Σε θετικό έδαφος παρέμεινε για ακόμα έναν μήνα η επιχειρηματική δραστηριότητα στη Γερμανία, σύμφωνα με τα σημερινά (3/8) στοιχεία της Markit, παρά την οριακή πτώση που σημειώθηκε στον κλάδο υπηρεσιών της χώρας για τον Ιούλιο του 2018.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI που αφορά τον κλάδο υπηρεσιών της Γερμανίας υποχώρησε σε χαμηλά δύο μηνών, και συγκεκριμένα στις 54,1 μονάδες, έναντι 54,5 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, παραμένοντας ωστόσο πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων από τον Ιούνιο του 2013.
Η μεγαλύτερη άνοδος σημειώθηκε τόσο στον τομέα Ξενοδοχείων και Εστιατορίων, όσο και τον τομέα Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών, ενώ αντίθετα ο τομέα Λοιπών Υπηρεσιών δεν σημείωσε κάποια μεταβολή σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2018.
Παράλληλα, ο σύνθετος δείκτης PMI, ο οποίος αφορά τη συνολική επιχειρηματική δραστηριότητα της χώρας, διαμορφώθηκε στις 55 μονάδες, έναντι 54,8 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.
Οι νέες επιχειρήσεις στον κλάδο υπηρεσιών της Γερμανίας ενισχύθηκαν περαιτέρω τον Ιούλιο, με τον σχετικό υποδείκτη να απομακρύνεται από τα χαμηλά 20 μηνών στα οποία βρέθηκε τον περασμένο Μάιο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι τομείς του κλάδου σημείωσαν άνοδο στις νέες εργασίες.
Η στελέχωση του κλάδου συνέχισε να αυξάνεται με ιστορικά υψηλούς ρυθμούς, καθώς οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να προσλαμβάνουν προσωπικό προκειμένου να ανταποκριθούν στην υψηλότερη ζήτηση.
Τα παραπάνω στοιχεία είχαν ως αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να διατηρήσουν τις θετικές εκτιμήσεις τους για τους επόμενους 12 μήνες, με τον σχετικό υποδείκτη να αυξάνεται για τέταρτη φορά τους τελευταίους πέντε μήνες.
«Η παραγωγή του ιδιωτικού τομέα στη Γερμανία συνέχισε να ανακτά τη δυναμική της τον Ιούλιο, έχοντας προηγουμένως βυθιστεί σε χαμηλά 20 μηνών τον Μάιο», σχολιάζει ο οικονομικός διευθυντής της Markit, Trevor Blachin, προσθέτοντας παράλληλα ότι «ο μεταποιητικός κλάδος ήταν η πηγή της ισχυρότερης ανάπτυξης κατά τον τελευταίο μήνα, μετά την ώθηση που έδωσαν οι υπηρεσίες τον Ιούνιο».
«Η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα συνέχισε να επεκτείνεται με ιστορικά υψηλούς ρυθμούς τον Ιούλιο, όντας ελαφρώς χαμηλότεροι σε σύγκριση με τα υψηλά πέντε μηνών του Ιουνίου», σχολίασε ο οικονομικός διευθυντής της Markit.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης