Τελευταία Νέα
Διεθνή

Monte dei Paschi: Επιστροφή στα κέρδη το β΄ 3μηνο 2018, στα 100,9 εκατ. ευρώ - Στα 832,2 εκατ. ευρώ τα έσοδα

Monte dei Paschi: Επιστροφή στα κέρδη το β΄ 3μηνο 2018, στα 100,9 εκατ. ευρώ - Στα 832,2 εκατ. ευρώ τα έσοδα
Τα έσοδα της ιταλικής τράπεζας κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -5% στα 832,2 εκατ. ευρώ
Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν τα οικονομικά αποτελέσματα της ιταλικής τράπεζας Monte dei Paschi di Siena για το δεύτερο τρίμηνο του 2018, καθώς οι προβλέψεις για επισφαλή δάνεια μειώθηκαν σημαντικά σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Ειδικότερα, η ιταλική τράπεζα κατέγραψε κέρδη της τάξεως των 100,9 εκατ. ευρώ, έναντι καθαρής ζημίας ύψους 3,07 δισ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, τα έσοδα της Monte dei Paschi κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -5% στα 832,2 εκατ. ευρώ, έναντι 919,5 εκατ. ευρώ, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν η πτώση των κερδών να περιοριστεί στα 870 εκατ. ευρώ.
Σε ότι αφορά τα λειτουργικά έξοδα, αυτά μειώθηκαν στα 581,4 εκατ. ευρώ, έναντι 639,1 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος, ενώ οι προβλέψεις για επισφαλή δάνεια ανήλθαν στα 108 εκατ. ευρώ για το τρίμηνο.
«Η Monte dei Paschi παρουσίασε ένα θετικό σύνολο λειτουργικών αποτελεσμάτων, δεχόμενη δυστυχώς πιέσεις από μία αρνητική γραμμή διαπραγμάτευσης που σχετίζεται με την εμπορική αξιοποίηση των ιταλικών κρατικών ομολόγων», ανέφερε σε σημείωμά του ο αναλυτής της Fidentiis, Fabrizio Bernardian.
Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Marco Morelli, επιδιώκει να επαναφέρει την τράπεζα στην μακροπρόθεσμη κερδοφορία, μέσω μείωσης στις θέσεις εργασίας και τα υποκαταστήματα και βελτίωσης στην ποιότητα των κεφαλαίων.
Σημειώνεται ότι η Monte dei Paschi επέστρεψε στο χρηματηστήριο στα τέλη του Οκτωβρίου του 2017, μετά από μία αναστολή δέκα μηνών, εν μέσω αδυναμίας άντλησης επαρκών κεφαλαίων από ιδιώτες επενδυτές, γεγονός που οδήγησε σε παρέμβαση της ιταλικής κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης