Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Θα αμυνθούμε και θα απαντήσουμε στους αμερικανικούς δασμούς, για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια του λαού μας

Κίνα: Θα αμυνθούμε και θα απαντήσουμε στους αμερικανικούς δασμούς, για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια του λαού μας
Η τακτική καρότο και μαστίγιο εκ μέρους των ΗΠΑ δεν θα λειτουργήσει, ξεκαθαρίζει το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.
Τη δέουσα προσοχή δίνει η Κίνα στην τελευταία απειλή των ΗΠΑ για την επιβολή νέων δασμών και προειδοποιεί με αντίποινα ενώ πληθαίνουν οι ενδείξεις για περαιτέρω κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου.
«Η Κίνα είναι πλήρως προετοιμασμένη και θα πρέπει να αμυνθεί για να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια και τα συμφέροντα του λαού της, να υπερασπιστεί το ελεύθερο εμπόριο και το πολυμερές σύστημα και να υπερασπιστεί τα κοινά συμφέροντα όλων των χωρών», ανέφερε το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου σήμερα (2/8/2018).
«Η τακτική καρότο και μαστίγιο δεν θα λειτουργήσει», ξεκαθαρίζει το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.
Οι ανακοινώσεις αυτές ακολούθησαν χρονικά την εντολή του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump στον εμπορικό αντιπρόσωπο της χώρας, Robert Lighthizer, να εξετάσει το ενδεχόμενο αύξησης των προτεινόμενων δασμών σε κινεζικά προϊόντα ύψους 200 δισ. δολαρίων σε ποσοστό 25% από 10%.
Οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας - οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως – έχουν ενταθεί.
Οι ΗΠΑ έχουν ήδη επιβάλει δασμούς 34 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κινεζικές εισαγωγές, οι οποίες απαντήθηκαν με αντίποινα από την Κίνα.
«Η κυβέρνηση Trump συνεχίζει να πιέζει την Κίνα να σταματήσει τις αθέμιτες πρακτικές της, να ανοίξει την αγορά της και να συμμετάσχει σε πραγματικό ανταγωνισμό στην αγορά.
Είμαστε πολύ σαφείς σχετικά με τις συγκεκριμένες αλλαγές που πρέπει να προχωρήσει η Κίνα», δήλωσε ο Lighthizer.
«Δυστυχώς, αντί να αλλάξει τη συμπεριφορά της αυτή, η Κίνα έχει αντιδράσει παράνομα εναντίον εργαζομένων στις ΗΠΑ, αγροτών, κτηνοτρόφων και επιχειρήσεων», συνέχισε.
Οι ανησυχίες γύρω από το εμπόριο έχουν οδηγήσει τους επενδυτές σε στάση αναμονής, καθώς προσπαθούν να εκτιμήσουν τον αντίκτυπο ενός παγκόσμιου εμπορικού πολέμου στις κεφαλαιαγορές και στην παγκόσμια οικονομία.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμερικανικών χρηματιστηρίων υποχωρούσαν έντονα την Πέμπτη (2/8), με τα συμβόλαια Dow Jones Industrial Average να διολισθαίνουν κατά 150 μονάδες.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης