Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Η ελληνική κυβέρνηση αρχίζει μάχη κατά αυθαιρέτων - Προσπάθεια για αντιστροφή του κλίματος

Le Monde: Η ελληνική κυβέρνηση αρχίζει μάχη κατά αυθαιρέτων - Προσπάθεια για αντιστροφή του κλίματος
Η γαλλική εφημερίδα σχολιάζει ότι η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να ανακάμψει και να ανακτήσει τον έλεγχο μετά τη σφοδρή κριτική που δέχθηκε για τον χειρισμό της φονικής πυρκαγιάς
Ως προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί εις βάρος της ερμηνεύει η γαλλική εφημερίδα Le Monde τη μάχη κατά των αυθαιρέτων.
«Μετά τις θανατηφόρες πυρκαγιές στην Ελλάδα, η κυβέρνηση αρχίζει τη μάχη κατά των αυθαιρέτων» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος, όπου επισημαίνεται ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί να ανακτήσει τον έλεγχο μετά την έντονη κριτική που δέχθηκε από την αντιπολίτευση».
Αναφερόμενη στις χθεσινές εξαγγελίες της κυβέρνησης, η γαλλική εφημερίδα σχολιάζει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να «επισπεύσει» την προβλεπόμενη κατεδάφιση περίπου 3.000 αυθαίρετων κτισμάτων γύρω από την Αθήνα, «να αναδιοργανώσει» την πολιτική προστασία και να «βελτιώσει την πρόληψη».
Με σειρά νομοθετικών τροπολογιών και διοικητικών και οικονομικών παρεμβάσεων, θα επιταχυνθεί η προβλεπόμενη -αλλά καθυστερημένη- κατεδάφιση περίπου 2.500 αυθαίρετων κατασκευών σε δάση και περίπου 700 σε ακτές, δήλωσε ο Γιώργος Σταθάκης.
Ταυτόχρονα, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα «μεριμνήσουν για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών» και «θα ενισχύσουν τους ελέγχους» για τοίχους και φράχτες που εμποδίζουν, παρανόμως, την πρόσβαση στη θάλασσα, δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος.
Ο Πάνος Σκουρλέτης ανακοίνωσε, από την πλευρά του, επικείμενη «αναδιοργάνωση της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας», που εγκαλείται από ειδικούς και ΜΜΕ.
Τέλος σχολιάζει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας είχε αναλάβει την περασμένη εβδομάδα την "πολιτική ευθύνη" της καταστροφής, αλλά απέρριψε τις κατηγορίες περί επιχειρησιακών λαθών, ενώ οι διάφορες εμπλεκόμενες υπηρεσίες επιστρέφουν το μπαλάκι.
Η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει δέσμη μέτρων στήριξης για τα θύματα -αποζημιώσεις, φορολογικές και τραπεζικές διευκολύνσεις- ύψους 40 εκατ. ευρώ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης