Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έντονη διαμαρτυρία της Τουρκίας στις ΗΠΑ για τις κυρώσεις - Απειλεί με αντίποινα

Έντονη διαμαρτυρία της Τουρκίας στις ΗΠΑ για τις κυρώσεις - Απειλεί με αντίποινα
Οι αμερικανικές κυρώσεις αφορούν στον υπουργό Δικαιοσύνης Abdulhamit Gul και Εσωτερικών Suleyman Soylu
Την έντονη διαμαρτυρία της εξέφρασε απόψε (1/8) η Άγκυρα για την απόφαση της Ουάσινγκτον να επιβάλλει κυρώσεις σε δύο κορυφαίους Τούρκους υπουργούς για τη συνεχιζόμενη κράτηση του Αμερικανού πάστορα Andrew Branson.
Όπως έγινε γνωστό, η Τουρκία διαμαρτύρεται έντονα για την απόφαση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με την επιβολή κυρώσεων. 
Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί την αμερικανική κυβέρνηση να προχωρήσει στην ανάκληση της σχετικής απόφασης.
Επιπλέον τονίζει, πως η επιβολή των κυρώσεων είναι μία πράξη επιθετικού χαρακτήρα που δεν εξυπηρετεί κανέναν σκοπό ενώ η Άγκυρα δεσμεύεται να απαντήσει με ανάλογα μέτρα.
Οι αμερικανικές κυρώσεις αφορούν στον υπουργό Δικαιοσύνης Abdulhamit Gul και Εσωτερικών Suleyman Soylu.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λετκού Οίκου, Sarah Sanders, οι δύο άνδρες διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη σύλληψη και κράτηση του Αμερικανού πάστορα από το 2016.
Κάθε περιουσιακό στοιχείο των δύο υπουργών, που βρίσκεται εντός αμερικανικής δικαιοδοσίας παγώνει και οποιαδήποτε συναλλαγή Αμερικανών με τους δύο Τούρκους αξιωματούχους κρίνεται «απαγορευμένη», τονίζει το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ στη σχετική του ανακοίνωση.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης