Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fed: Αμετάβλητα τα επιτόκια των ΗΠΑ - Πιθανή μία αύξηση τον Σεπτέμβριο 2018

tags :
Fed: Αμετάβλητα τα επιτόκια των ΗΠΑ - Πιθανή μία αύξηση τον Σεπτέμβριο 2018
Στο 1,75% - 2% διατηρήθηκαν τα αμερικανικά επιτόκια
Αμετάβλητα, όπως αναμενόταν, διατήρησε τα επιτόκια των ΗΠΑ η Fed, όπως ανακοινώθηκε σήμερα (1/8) μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης της τράπεζας.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Fed η αγορά εργασίας των ΗΠΑ συνεχίζει να ενισχύεται, ενώ η οικονομική δραστηριότητα αυξάνεται με έντονο ρυθμό, με το ποσοστό ανεργίας να παραμένει χαμηλό.
Επίσης τονίζεται ότι οι δαπάνες των νοικοκυριών και οι σταθερές επενδύσεις των επιχειρήσεων αυξήθηκαν έντονα.
Σε δωδεκάμηνη βάση, τόσο ο γενικός πληθωρισμός όσο και ο δομικός πληθωρισμός παραμένουν κοντά στο 2%, ενώ οι  δείκτες των πιο μακροπρόθεσμων προσδοκιών για τον πληθωρισμό δεν έχουν αλλάξει.
Παράλληλα στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «σύμφωνα με τη θεσμοθετημένη εντολή της, η FOMC επιδιώκει να ενισχύσει τη μέγιστη δυνατή απασχόληση και τη σταθερότητα των τιμών.
Η Fed αναμένει ότι οι περαιτέρω σταδιακές αυξήσεις του επιδιωκόμενου ορίου για το τα επιτόκια θα είναι συνεπείς με τη συνεχή επέκταση της οικονομικής δραστηριότητας, τις έντονες συνθήκες της αγοράς εργασίας και τον πληθωρισμό κοντά στο συμμετρικό στόχο του 2%.
Οι κίνδυνοι για τις οικονομικές προοπτικές φαίνονται σχεδόν ισορροπημένοι.
Λόγω των πραγματικών και αναμενόμενων συνθηκών της αγοράς εργασίας και του πληθωρισμού, η επιτροπή αποφάσισε να τα επιτόκια στην κλίμακα 1-3/4 έως 2%».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης