Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Επιβεβαιώνει το ΒΒ- για Βραζιλία – Σταθερό outlook

Fitch: Επιβεβαιώνει το ΒΒ- για Βραζιλία – Σταθερό outlook
Ο οίκος αναμένει ανάπτυξη 1,5% για τη Βραζιλία το 2018
Σε επιβεβαίωση της αξιολόγησης ΒΒ- για την οικονομία της Βραζιλίας προχώρησε ο οίκος Fitch, με τις προοπτικές (outlook) να είναι σταθερές.
Ο οίκος υποστηρίζει ότι η οικονομία της χώρας εμφανίζει ήπια ανάκαμψη, με εκτίμηση ότι θα εμφανίσει ρυθμό ανάπτυξης 1,5% το 2018.
Ο Fitch αναμένει ότι η υποστηρικτική εξωτερική ζήτηση και κάποια χαλάρωση των πολιτικών και πολιτικών αβεβαιοτήτων θα πρέπει να στηρίξουν τη σταδιακή οικονομική ανάκαμψη το 2019-20, με ανάπτυξη κατά μέσο όρο περίπου 2,5%.
Οι κίνδυνοι για την πρόβλεψη του οίκου περιλαμβάνουν περαιτέρω επιδείνωση των συνθηκών εξωτερικής χρηματοδότησης ή / και αποτέλεσμα εκλογών που είναι λιγότερο ευνοϊκό για μεταρρυθμίσεις ή οδηγεί σε επιδείνωση του γενικού περιβάλλοντος πολιτικής.
Σημειώνεται ότι στην Βραζιλία πραγματοποιούνται προεδρικές εκλογές και εκλογές για το Κογκρέσο της χώρας τον Οκτώβριο 2018.
Το πολιτικό περιβάλλον παραμένει προκλητικό εν μέσω ενός απρόβλεπτου και κατακερματισμένου εκλογικού αγώνα.
Τα δημοσιονομικά ελλείμματα της Βραζιλίας παραμένουν μεγάλα και αναμένεται να μειωθούν μόνο σταδιακά, αυξάνοντας την ευαισθησία τους σε κραδασμούς.
Μία υψηλότερη από την αναμενόμενη ανάκαμψη των εσόδων βοηθά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να επιτύχει το στόχο του δημοσίου ελλείμματος του δημόσιου τομέα το 2018 παρά τη μη διέλευση αρκετών φορολογικών μέτρων που προορίζονταν να στηρίξουν τη δημοσιονομική απόδοση φέτος.
Ωστόσο, ο Fitch προβλέπει ότι το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης θα παραμείνει περίπου στο 8% ΑΕΠ το 2018.
Το δημόσιο χρέους αναμένεται να φθάσει το 77,5% του ΑΕΠ το 2018 και θα συνεχίσει να αυξάνεται κατά τη διάρκεια του 2019-2020 και πέραν των σημερινών ρυθμίσεων πολιτικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης