Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου για το Κογκρέσο είναι οι πιο ακριβές στην ιστορία των ΗΠΑ

Οι ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου για το Κογκρέσο είναι οι πιο ακριβές στην ιστορία των ΗΠΑ
Οι ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου για το Κογκρέσο είναι οι πιο ακριβές στην ιστορία των ΗΠΑ

ΗΠΑ: Οι ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου για το Κογκρέσο είναι οι πιο ακριβές στην ιστορία των ΗΠΑ


Οι ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου 2018 εξελίσσονται στις πιο ακριβές εκλογές της αμερικανικής ιστορίας, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εκλογών στις ΗΠΑ και του κέντρου (The Center for Responsive Politics), μεταδίδει το ABC News.
Οι υποψήφιοι που διεκδικούν έδρες στο Κογκρέσο, οι επιτροπές πολιτικής δράσης και οι εξωτερικές ομάδες υποστήριξης των υποψηφίων και κατά συνέπεια των κομμάτων τους έχουν συγκεντρώσει ποσό περίπου 1,6 δισεκατομμυρίου δολαρίων, ενώ έχουν δαπανηθεί ποσά μεγαλύτερα των 2/3 από αυτό.
Η συγκέντρωση χρημάτων μεταξύ του 2017 και του επταμήνου Ιανουαρίου-Ιουλίου 2018 έχει ξεπεράσει σε μέγεθος τα χρηματικά ποσά που συγκεντρώθηκαν και δαπανήθηκαν για τις εκλογές όλου του προεδρικού κύκλου της περιόδου 2015-2016.
Παράλληλα, τα ποσά για τις ενδιάμεσες εκλογές είναι μεγαλύτερα από τα ποσά που είχαν συγκεντρωθεί για ολόκληρο τον κύκλο διεξαγωγής των ενδιάμεσων εκλογών την περίοδο 2013-2014, δηλαδή κατά τις αμέσως προηγούμενες ενδιάμεσες εκλογές.
“Βλέπεις έναν όλο και μεγαλύτερο αριθμό προεκλογικών δραστηριοτήτων να διοχετεύεται στις ομάδες υποστήριξης (super PACs) και σε άλλες οργανώσεις υποστήριξης που μπορούν να συγκεντρώσουν απεριόριστα ποσά χρημάτων”, δήλωσε στο ABC News, ο D. Weiner, υψηλόβαθμος σύμβουλος στο πρόγραμμα (The Brennan Center’s Democracy Program).
“Αυτό δεν είναι κάτι θεωρητικό και ασαφές για την κυβέρνηση αλλά έχει πραγματική επίδραση στη ζωή των ανθρώπων...
 Όταν έχεις τους μεγαλύτερους δωρητές να ορίζουν τον ρυθμό των προεκλογικών εξελίξεων, αυτό επηρεάζει άμεσα τις πολιτικές αλλά και την ζωή των ανθρώπων”, συμπλήρωσε.
Το συνολικό ποσό που αναφέρεται παραπάνω περιλαμβάνει όλους τους υποψηφίους στις ενδιάμεσες εκλογές, συμπεριλαμβανομένων κι αυτών που δεν προκρίθηκαν στους προκριματικούς εκλογικούς κύκλους των δύο κομμάτων.
Φέτος, οι υποψήφιοι είναι περισσότεροι από αυτούς του 2016 και του 2014, ενώ αρκετοί εκατομμυριούχοι που χρηματοδοτούν υποψηφίους έχουν προσφέρει μεγαλύτερα ποσά, σε σύγκριση με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.
Τα μεγαλύτερα ποσά των χρημάτων διοχετεύονται σε τηλεοπτικές διαφημίσεις.
Σύμφωνα με καταμέτρηση που έγινε τον Ιούνιο (Wesleyan Media Project) με αντικείμενο την παρακολούθηση των πολιτικών διαφημίσεων, ο όγκος των τηλεοπτικών διαφημίσεων από τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους κατά τη φετινή προεκλογική περίοδο, έχει διπλασιαστεί σε σύγκριση με τον προεκλογικό κύκλο των ενδιάμεσων εκλογών του 2014.
Αναφορικά με το σύνολο των υποψηφίων στο Κογκρέσο, παρατηρείται εκτίναξη του αριθμού των υποψηφίων, ενώ ο αριθμός των τηλεοπτικών διαφημίσεων έχει υπερδιπλασιαστεί, σύμφωνα με την ίδια αναφορά.
Παρά το γεγονός ότι ο προεκλογικός αγώνας για την εκλογή στη Γερουσία σε πολιτείες όπως η Μασαχουσέτη και το Τέξας έχει συγκεντρώσει τα μεγαλύτερα ποσά χορηγιών και δωρεών, αλλά έχει και τις μεγαλύτερες δαπάνες, τα συνολικά ποσά που ξοδεύονται για την εκλογές σε επίπεδο Κογκρέσου ακολουθούν την ίδια αυξητική τάση.
Ο πιο δαπανηρός προεκλογικός κύκλος για τις φετινές εκλογές καταγράφηκε στην ειδική εκλογή που έγινε στην 6η Εκλογική Περιφέρεια της Τζόρτζια, όπου η Ρεπουμπλικανή C. Handel νίκησε τον J. Osof.
Το ποσό που δαπανήθηκε γι΄αυτήν την προεκλογική αναμέτρηση έφτασε περίπου στα 44 εκατομμύρια δολάρια και είχε τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές δαπάνες, σύμφωνα με την ίδια αναφορά (Wesleyan Media Project).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης