Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wang Yi (ΥΠΕΞ Κίνας): Πεκίνο και Λονδίνο πρέπει να στηρίξουν την πολυμέρεια και το καθεστώς ελεύθερου εμπορίου

Wang Yi (ΥΠΕΞ Κίνας): Πεκίνο και Λονδίνο πρέπει να στηρίξουν την πολυμέρεια και το καθεστώς ελεύθερου εμπορίου
Wang Yi (ΥΠΕΞ Κίνα): Πεκίνο και Λονδίνο πρέπει να στηρίξουν την πολυμέρεια και το καθεστώς ελεύθερου εμπορίου
Ως μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η Κίνα και η Βρετανία θα πρέπει να στηρίξουν την πολυμέρεια καθώς και το καθεστώς ελεύθερου εμπορίου και τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), δήλωσε σήμερα (30/7) ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Wang Yi.
Τα σχόλια του Γουάνγκ έγιναν κατά τη διάρκεια του Ένατου Στρατηγικού Διαλόγου Κίνας-Ηνωμένου Βασιλείου με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών J. Hand στο Πεκίνο.
Σημειώνοντας ότι οι σινοβρετανικές σχέσεις διατηρούν σταθερή δυναμική ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια, ο Wang Yi δήλωσε ότι η Βρετανία είναι ευπρόσδεκτη να συμμετάσχει με πιο φιλόδοξο τρόπο στη διεθνή συνεργασία στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας "Μία ζώνη, Ένας δρόμος", σε τομείς όπως η πυρηνική ενέργεια, οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και η καινοτομία καθώς και σε νέες βιομηχανίες που αφορούν την τεχνητή νοημοσύνη, την πράσινη ενέργεια και την ψηφιακή οικονομία.
"Η Κίνα και η Βρετανία θα πρέπει να αντιμετωπίζουν η μία την ανάπτυξη της άλλης ως ευκαιρία αντί για απειλή", δήλωσε ο Wang Yi.
"Στις τρέχουσες συνθήκες, η Κίνα και η Βρετανία, και οι δύο μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, θα πρέπει να αναλαμβάνουν τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις τους να διατηρούν την πολυμέρεια, το καθεστώς ελεύθερου εμπορίου και τους κανόνες του ΠΟΕ, καθώς και να αντιτίθενται στη μονομέρεια και τον προστατευτισμό στο εμπόριο".
Οι δύο πλευρές θα πρέπει επίσης να επιδιώξουν τη διευθέτηση σε πολιτικό επίπεδο παγκόσμιων και περιφερειακών κρίσιμων ζητημάτων, να συνεργαστούν για την προώθηση της κοινής ευημερίας, τη βελτίωση του παγκόσμιου συστήματος διακυβέρνησης και να εργαστούν για ένα νέο είδος διεθνών σχέσεων και μια κοινότητα με κοινό μέλλον για την ανθρωπότητα.
Ο Hand δήλωσε ότι η Βρετανία εκτιμά τα επιτεύγματα της Κίνας σε ό,τι αφορά τη μείωση της φτώχειας καθώς τα οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα.
Η Βρετανία είναι πρόθυμη να ενισχύσει τον στρατηγικό διάλογο και να εμβαθύνει τη συνεργασία με την Κίνα σε διάφορους τομείς προκειμένου να ενισχύσει την ανάπτυξη της "Χρυσής Εποχής" των διμερών σχέσεων, δήλωσε ο Hand.
Πρόσθεσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να εμβαθύνει την επικοινωνία με την Κίνα για να αντιμετωπίσουν από κοινού διάφορες προκλήσεις και να προστατεύσουν την πολυμέρεια και την παγκόσμια τάξη.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης