Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Ξεμένει από μετρητά η Tesla - Θα χρειαστεί ΑΜΚ στο δ' τρίμηνο του 2018

Goldman Sachs: Ξεμένει από μετρητά η Tesla - Θα χρειαστεί ΑΜΚ στο δ' τρίμηνο του 2018
Goldman Sachs: Ξεμένει από μετρητά η Tesla - Θα χρειαστεί ΑΜΚ στο δ' τρίμηνο του 2018
Η Goldman Sachs επανέρχεται μια ακόμα αρνητική έκθεση για ην μετοχή της Τesla, μόλις δύο ημέρες πριν από την ανακοίνωση αποτελεσμάτων για το β΄τρίμηνο του 2018 την 1 Αυγούστου.
Όπως αναφέρει η Goldman Sachs, οι βασικές περιοχές εστίασης περιστρέφονται γύρω από:
1) τη βιωσιμότητα της παραγωγής του Μοντέλου 3,
2) τον ρυθμό και τις παραλλαγές της ζήτησης της μετατροπής παραγγελιών του μοντέλου 3,
3) το ρυθμό βελτίωσης των περιθωρίων κέρδους

Το πιο σημαντικό, είναι ότι για πρώτη φορά, η Goldman Sachs εισάγει μια νέα ανάλυση σχετικά με το μοντέλο 3 που βασίζεται στο συναίσθημα με βάση τις θέσεις των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
«Αυτό οφείλεται στην εργασία μας σχετικά με τη μετατροπή παραγγελιών μοντέλου 3 και την υποδοχή πελατών».
Και το τελικό συμπέρασμα «πιστεύουμε ότι τα δεδομένα ενδεχομένως υποδηλώνουν την πτώση του ενθουσιασμού των πελατών για το όχημα, καθώς η διαθεσιμότητα των παραγγελιών και οι δοκιμές έχουν αυξηθεί».



Τι αναφέρουν οι νέες εκτιμήσεις της Goldman Sachs για την Tesla

- Για το β’ τρίμηνο του 2018 οι παραδόσεις του μοντέλου S/X ήταν ελαφρώς κατώτερες από τις εκτιμήσεις μας, αλλά οι παραδόσεις του μοντέλου 3 μειώθηκαν κατά λίγες χιλιάδες.
- Βελτίωση της εβδομαδιαίας παραγωγής του μοντέλου 3 για το γ΄ τρίμηνο του 2018 στα 4.000 οχήματα/εβδομάδα και σε  περίπου 5.000 οχήματα/εβδομάδα το δ΄τρίμηνο του 2018.
-Για τις παραδόσεις του μοντέλου S/X - τώρα προβλέπουμε ελαφρώς χαμηλότερη ζήτηση (90.000 οχήματα) σε διεθνές επίπεδο, κυρίως ως αποτέλεσμα των αυξήσεων των τιμών που ανακοινώθηκαν στην Κίνα, από τις προβλέψεις της εταιρίας που κάνουν λόγο για πωλήσεις 100 χιλιάδων οχημάτων.
-Ελαφρώς χαμηλότερα περιθώρια κέρδους, λόγω  της αύξησης του εργατικού κόστους αλλά και απώλειες από την ανατίμηση του ευρώ και την υποτίμηση του κινεζικού γουάν.
-Οι ταμειακές ροές μειώνονται κατά 600 εκατ. δολάρια στο β΄τρίμηνο του 2018, αφήνοντας περίπου 2,2 δισ. δολάρια σε  μετρητά στο τέλος του β΄τριμήνου του 2018.
-Η Goldman Sachs συνεχίζει να προβλέπει ότι η Tesla θα χρειαστεί να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στο δ' τρίμηνο του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης