Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Καταφθάνει ισχυρό sell οff στη Wall Street – Ποιοι κλάδοι θα πληγούν

Morgan Stanley: Καταφθάνει ισχυρό sell οff στη Wall Street – Ποιοι κλάδοι θα πληγούν
Ισχυρές πιέσεις στην τεχνολογία αναμένει το επόμενο διάστημα η Morgan Stanley
Δυσάρεστες ειδήσεις για τους επενδυτές της Wall Street έχουν οι αναλυτές της Morgan Stanley, καθώς θεωρούν ότι η πολύ καλή πορεία που κατέγραψε η αμερικανική αγορά τον Ιούλιο 2018 όχι μόνο θα σταματήσει αλλά θα υπάρξει εκτεταμένο sell off.
«Με δεδομένο ότι ολοκληρώνεται η ανακοίνωση των εταιρικών μεγεθών, έχει φθάσει η ώρα οι επενδυτές να αναρωτηθούν: «Τί έχω να περιμένω από εδώ και στο εξής;».



Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν ήπια, θα αυξηθούν σταδιακά και οι μεγάλοι νικητές από την αρχή του 2018 θα χάσουν όλα τα κέρδη τους.
Θεωρούμε ότι το sell off μόλις ξεκίνησε και η διόρθωση για την αγορά θα είναι πολύ πιο ισχυρή από αυτήν που αναμέναμε τον Φεβρουάριο 2018», εκτιμά σε έκθεσή του ο αμερικανικός χρηματοοικονομικός όμιλος.



Προσθέτει ακόμη ότι η πτώση της Wall Street θα επηρεάσει περισσότερο τα χαρτοφυλάκια που έχουν επενδύσει σε τεχνολογία, σταθερά καταναλωτικά αγαθά και μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης.
«Πρέπει να παραδεχθούμε ότι οι επενδυτές αντέδρασαν υπερβολικά πριν από μερικές εβδομάδες μόνο και μόνο γιατί οι Netflix και Facebook δεν ανακοίνωσαν θετικά μεγέθη β’ τριμήνου.



Αυτό, όμως, που πραγματικά πιστεύουμε είναι ότι αρχίσει να αυξάνεται η λανθασμένη αίσθηση ασφάλειας που αισθάνονται για την αγορά κάποιοι επενδυτές.



Θεωρούμε ότι θα υπάρξει bear market με κάθε κλάδο του S&P 500 να προχωρεί σε «εκτροχιασμό», με τις ισχυρότερες πιέσεις να δέχονται οι κλάδοι τεχνολογίας και διαρκών καταναλωτικών αγαθών».



Σημειώνεται ότι αυτοί οι δύο κλάδοι έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην άνοδο του S&P 500, καθώς η τεχνολογία έχει ενισχυθεί (από την αρχή του 2018) κατά 12,5%, ενώ τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά κατά 12,8%.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης