Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Κίνας: Η πόρτα του διαλόγου με τις ΗΠΑ για την επίλυση των εμπορικών εντάσεων παραμένει ανοιχτή

ΥΠΕΞ Κίνας: Η πόρτα του διαλόγου με τις ΗΠΑ για την επίλυση των εμπορικών εντάσεων παραμένει ανοιχτή
Το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι η Ουάσιγκτον έχει αποκομίσει τεράστια κέρδη από το Πεκίνο
Τη θέση ότι η πόρτα της Κίνας για διάλογο με τις ΗΠΑ σχετικά με τις διμερείς εμπορικές εντάσεις παραμένει ανοικτή διατύπωσε σήμερα (30/7) το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, επαναλαμβάνοντας παράλληλα ότι το Πεκίνο δεν επιθυμεί έναν εμπορικό πόλεμο.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Wang Yi, οι δύο χώρες «πρέπει να επιλύσουν τις εμπορικές τριβές μέσα από το πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου», ενώ επαναδιατύπωσε τη θέση του Πεκίνου ότι «η αιτία των σημερινών εμπορικών ανισορροπιών μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη έγκειται στις Ηνωμένες Πολιτείες».
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν απομοκίσει τεράστια κέρδη από την Κίνα, μέσω των σχέσεων που διατηρούν οι δύο χώρες στον τομέα του εμπορίου.
Τους τελευταίους μήνες οι δύο χώρες βρίσκονται σε μία παρατεταμένη εμπορική διαμάχη, με την πλευρά της Ουάσιγκτον να ζητάει από το Πεκίνο να μειώσει το εμπορικό πλεόνασμα των 350 δισ. δολαρίων.
Αν και οι δύο πλευρές αρχικά φαινόταν να αποφεύγουν μία κλιμάκωση των εντάσεων, με την Κίνα να προχωράει σε συμφωνία με τις ΗΠΑ για περισσότερες αγορές αμερικανικών αγαθών, ωστόσο η σχετική συμφωνία δεν προχώρησε και οι δύο χώρες προχώρησαν στηνς επιβολή δασμών.
Σημειώνεται ότι από τον Μάιο του τρέχοντος έτους, δεν έχουν πραγματοποιηθεί επίσημες διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών, με την Ουάσιγκτον να εξετάζει την επιβολή νέων δασμών σε κινεζικά αγαθά αξίας 450 δισ. δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης