Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Φονική πυρκαγιά στην Αττική - Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων

Φονική πυρκαγιά στην Αττική - Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων
Συνεχίζονται οι έρευνες για την εύρεση αγνοουμένων τόσο στην ξηρά όσο κυρίως στη θάλασσα. Εθελοντής της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων
Τα συνεργεία συνεχίζουν να αποκαθιστούν τις ζημιές ενώ οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων μοιράζουν τρόφιμα στους πυρόπληκτους της Ανατολικής Αττικής.
Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, εργάζονται εντατικά, με σκοπό την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης της περιοχής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα Κυριακή (29/7) αναμένεται να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο μεγαλύτερο μέρος της παραλιακής ζώνης της περιοχής.
Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για την εύρεση αγνοουμένων τόσο στην ξηρά όσο κυρίως στη θάλασσα. Εθελοντής της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (ΟΔΙΚ), που συμμετέχει στις έρευνες, ανέφερε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι από την επομένη της πυρκαγιάς, βρίσκεται συνεχώς στην περιοχή από τις 3.00 το απόγευμα που σχολάει από τη δουλειά του έως αργά το βράδυ.
«Ανταμοιβή δεν υπάρχει και δεν την επιδιώκουμε. Ό,τι κάνουμε το κάνουμε με την ψυχή μας», τονίζει.
Εκτός από τους εθελοντές, φαγητό παρέχει στους πυρόπληκτους και ο Στρατός, ο οποίος έχει στήσει μαγειρείο σε οικόπεδο επί της οδού Περικλέους, ενώ η διανομή γίνεται στην άλλοτε ψαροταβέρνα στην Αργυρά Ακτή.
Σημαντική είναι η βοήθεια και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Εργάτες του Δήμου Ραφήνας– Πικερμίου απομακρύνουν από τα οικόπεδα τα καμένα δέντρα και τα κλαδιά και καθαρίζουν τον περιβάλλοντα χώρο.
Στους γύρω δρόμους κινούνται υδροφόρες, απορριμματοφόρα και εθελοντές που έχουν προσφερθεί από άλλους δήμους.
Οι άνδρες και οι γυναίκες της αστυνομίας είναι πανταχού παρόντες/ούσες για να αποτρέψουν τυχόν κλοπές στα εγκαταλειμμένα σπίτια.
Οι λιγοστοί κάτοικοι εξακολουθούν να μετρούν τις πληγές τους, ενώ τώρα ζουν με τον φόβο των πλημμυρών και γι' αυτό ορισμένοι έχουν τοποθετήσει σακιά στις εισόδους των κατοικιών τους.
Τέλος, σήμερα το πρωί, στον ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Μάτι, τελέστηκε θεία λειτουργία, χοροστατούντος του μητροπολίτη Κηφισιάς, κ. Κυρίλλου, υπέρ ενισχύσεως και παρηγορίας των πυρόπληκτων ενοριτών και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της πυρκαγιάς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης