Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Οι ΗΠΑ θα χάσουν έναν ισχυρό και ειλικρινή εταίρο εάν δεν αλλάξουν συμπεριφορά

Erdogan: Οι ΗΠΑ θα χάσουν έναν ισχυρό και ειλικρινή εταίρο εάν δεν αλλάξουν συμπεριφορά
O Αμερικανός πάστορας Andrew Brunson αρνείται τις κατηγορίες που τον βαρύνουν
H Άγκυρα εμμένει στις θέσεις της μετά την απειλή του προέδρου  των ΗΠΑ D. Trump περί επιβολής κυρώσεων εάν οι τουρκικές αρχές δεν αφήσουν ελεύθερο τον Αμερικανό πάστορα Andrew Brunson, υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος, R.T. Erdogan, όπως μετέδωσε  το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Habertürk.
O Erdogan  φέρεται  να ανέφερε στις δηλώσεις του που μεταδόθηκαν επίσης από το τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber και άλλα τουρκικά ΜΜΕ, ότι οι ΗΠΑ θα χάσουν έναν ισχυρό και ειλικρινή εταίρο εάν δεν αλλάξουν συμπεριφορά.
Επίσης, φέρεται να δήλωσε πως η Άγκυρα θα καταφύγει σε διεθνή επιδιαιτησία σε περίπτωση που η Ουάσινγκτον εμποδίσει την ολοκλήρωση της πώλησης και της μεταφοράς τεχνολογίας των μαχητικών F-35 στην Τουρκία, ενώ διέψευσε ότι η κυβέρνησή του ζήτησε αμερικανική βοήθεια για να απελευθερωθεί και να επιστρέψει στη χώρα η Τουρκάλα που είχε συλληφθεί από τις αρχές του Ισραήλ και αντιμετώπιζε ποινική δίωξη για υποστήριξη της Χαμάς, σύμφωνα με το Habertürk.
Πάντως, πληροφορίες που είχαν δημοσιευθεί σε ΜΜΕ ανέφεραν ότι η Τουρκάλα αφέθηκε ελεύθερη μετά από αμερικανικό αίτημα έτσι ώστε στη συνέχεια να αποφυλακιστεί ο αμερικανός πάστορας από τις τουρκικές αρχές.
Ο Αμερικανός πάστορας Andrew Brunson, στον οποίο επιβάλλεται κατ' οίκον περιορισμός μετά την αποφυλάκισή του έπειτα από 21 μήνες εγκλεισμού του σε ένα τουρκικό σωφρονιστικό ίδρυμα, ζει και εργάζεται στην Τουρκία για πάνω από δυο δεκαετίες. Κατηγορείται από τις τουρκικές αρχές για υποστήριξη της ισλαμιστικής οργάνωσης,  η οποία σύμφωνα με την Άγκυρα βρισκόταν πίσω από το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 και ταυτόχρονα της εκτός νόμου αυτονομιστικής κουρδικής ένοπλης οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK). Πάντως, ο Andrew Brunson αρνείται τις κατηγορίες που τον βαρύνουν και είναι  αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης 35 ετών εάν κριθεί ένοχος.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης