Τελευταία Νέα
Διεθνή

BΒC: Και δεύτερος νεκρός πυροσβέστης στην Καλιφόρνια - Απειλούνται χιλιάδες σπίτια από την πυρκαγιά

BΒC: Και δεύτερος νεκρός πυροσβέστης στην Καλιφόρνια - Απειλούνται χιλιάδες σπίτια από την πυρκαγιά
Συνολικά έχουν αποτεφρωθεί 500 δομές και απειλούνται χιλιάδες ακόμα σπίτια, ενώ η πυροσβεστική έχει καταφέρει να ελέγξει μόλις το 5% της πυρκαγιάς
Δύο είναι τελικά οι νεκροί πυροσβέστες από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Καλιφόρνια που οδήγησε στην εκκένωση περιοχών από χιλιάδες ανθρώπους, όπως μεταδίδει το BBC.
Συνολικά έχουν αποτεφρωθεί 500 δομές και απειλούνται χιλιάδες ακόμα σπίτια, ενώ η πυροσβεστική έχει καταφέρει να ελέγξει μόλις το 5% της πυρκαγιάς.
Η φωτιά έχει κάνει στάχτη 48 χιλιάδες εκτάρια, μία έκταση μεγαλύτερη από την πόλη του Σαν Φραντσίσκο.
"Eίναι σαν ένας πύρινος ανεμοστρόβιλος" ανέφερε ο επικεφαλής του πυροσβεστικού σώματος Ken Pimlott, προσθέτοντας ότι η φωτιά παρασύρει στο διάβα της δέντρα, αυτοκίνητα, ακόμα και κινούμενα μέρη των δρόμων.
Παράλληλα, έκανε έκκληση για εκκενώσεις περιοχών.
Δύο πυροσβέστες, ο επιθεωρητής Jeremy Stoke και ένας χειριστής μπουλντόζας που δεν έχει γίνει γνωστό το όνομά του, πέθαναν προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν τις φλόγες.
Αγνοούνται επίσης μία προγιαγιά και τα δύο δισέγγονά της, ενώ συνολικά 37 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν την περιοχή.
Η Liz Williams εγκλωβίστηκε με τα δύο παιδιά της στην κίνηση και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητό τους και να συνεχίσουν με τα πόδια.
"Δεν έχω βιώσει κάτι πιο τρομακτικό στη ζωή μου" περιέγραψε η ίδια τη στιγμή που η φωτιά ξεπήδησε από έναν θάμνο δεν ήξερε αν θα την κάψει ή, θα συνεχίσει προς την άλλη πλευρά.
Οι δασικές πυρκαγιές είναι συνηθισμένες στην Καλιφόρνια, ωστόσο, αυτό είναι το χειρότερο ξεκίνημα της περιόδου των πυρκαγιών εδώ και 10 χρόνια, κυρίως εξαιτίας της ξηρασίας 2012-2017 που κατέστρεψε μεγάλο μέρος της βλάστησης.
Τον Δεκέμβριο του 2017 ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Jerry Brown είχε πει ότι οι καταστροφικές πυρκαγιές που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή θα είναι η νέα κανονικότητα και μεγάλες φωτιές θα εκδηλώνονται σχεδόν κάθε χρόνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης