Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Άρχισε η έρευνα της δικαιοσύνης για τη φονική πυρκαγιά - Τι αναφέρει η Ένωση Εισαγγελέων

Άρχισε η έρευνα της δικαιοσύνης για τη φονική πυρκαγιά - Τι αναφέρει η Ένωση Εισαγγελέων
Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές άρχισαν ήδη οι καταθέσεις των πρώτων μαρτύρων μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος
Σε εξέλιξη είναι πλέον η έρευνα της δικαιοσύνης για τη φονική πυρκαγιά που έπληξε την ανατολική Αττική το βράδυ της Δευτέρας (23/7/2018).
Ειδικότερα, η Εισαγγελέας Βαρβάρα Γνεσούλη που έχει αναλάβει την έρευνα για την απόδοση ευθυνών έχει ήδη ορίσει ειδικό ανεξάρτητο πραγματογνώμονα πυραγό.
Στόχος είναι η ταχεία ολοκλήρωση των ερευνών και ο εντοπισμός των υπευθύνων προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για τους θανάτους των αθώων που βρήκαν φρικτό θάνατο στην πυρκαγιά στο Μάτι.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, η κ. Γνεσούλη έχει ήδη καλέσει σε κατάθεση τους πρώτους μάρτυρες της υπόθεσης, μεταξύ των οποίων είναι και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.

H Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας

Εν τω μεταξύ, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος σε σημερινή (27/7/2018) ανακοίνωσή της αφού εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη της για την ανείπωτη τραγωδία της Ανατολικής Αττικής και τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων θυμάτων, «διαβεβαιώνει το αυτονόητο, ότι δηλαδή οι Έλληνες Εισαγγελείς, ενεργώντας όπως πάντοτε, στο πλαίσιο του θεσμικού τους ρόλου, θα συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις στην αναζήτηση, ανάδειξη και απόδοση των ποινικών ευθυνών στους υπεύθυνους της εθνικής αυτής καταστροφής».
Ακόμη, καλεί τα μέλη της, φορείς και πολίτες σε πράξεις συμπαράστασης και έμπρακτης ενίσχυσης και ανακούφισης των πληγέντων.
Τέλος, αποφάσισε την οικονομική ενίσχυση του πληγέντος από την πυρκαγιά Λύρειου Ορφανοτροφείου με το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης