Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Αύξηση του επιτοκίου καταθέσεων από την ΕΚΤ στο -0,25% τον Σεπτέμβριο 2019

Citigroup: Αύξηση του επιτοκίου καταθέσεων από την ΕΚΤ στο -0,25% τον Σεπτέμβριο 2019
Τα επιτόκια θα παραμείνουν αμετάβλητα και το καλοκαίρι του 2019 και οι όποιες αυξήσεις θα εξεταστούν από τον Σεπτέμβριο
Αύξηση του επιτοκίου καταθέσεων κατά 15 μονάδες βάσης στο -0,25% τον Σεπτέμβριο του 2019 από την ΕΚΤ, προβλέπει το βασικό σενάριο της Citigroup, το οποίο αποτιμάται στο 57% μετά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου του διοικητή Mario Draghi.
Όπως σημειώνουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, ο Draghi απάντησε στις ερωτήσεις σχετικά με τις διαφορές στη μετάφραση από διάφορες κεντρικές τράπεζες μελών της Ευρωζώνης.
Όπως εξήγησε, μόνο η αγγλική αναφορά «through summer 2019» ανταποκρίνεται στο μήνυμα του εκτελεστικού συμβουλίου για τον χρόνο αύξησης των επιτοκίων.
Σύμφωνα λοιπόν με τον Draghi, τα επιτόκια θα παραμείνουν αμετάβλητα και το καλοκαίρι του 2019 και οι όποιες αυξήσεις θα εξεταστούν από τον Σεπτέμβριο.
Όσον αφορά τη νομισματική πολιτική, ο Draghi υπεραμύνθηκε της διατήρησης των νομισματικών μέτρων στήριξης της οικονομίας, υποστηρίζοντας ότι «σημαντικά μέτρα νομισματικής στήριξης εξακολουθούν να είναι απαραίτητα».
Όπως δήλωσε, «οι αβεβαιότητες σχετικά με το εμπορικό περιβάλλον παραμένουν σημαντικές», ενώ πρόσθεσε οτι η Τράπεζα είναι έτοιμη να προσαρμόσει όλα τα μέσα νομισματικής πολιτικής που έχει στη διάθεση της.
Αναφερόμενος στα επιτόκια, δήλωσε ότι θα παραμείνουν αμετάβλητα μέχρι το καλοκαίρι του 2019, ενώ πρόσθεσε ότι αναμένεται λήξη του QE τον Δεκέμβριο του 2018.
Όσον αφορά τον πληθωρισμό, ο επικεφαλής της ΕΚΤ εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα συνεχιστεί η σταδιακή σύγκληση, ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις προβλέψεις για τη μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη και το outlook του πληθωρισμού.
«Δεν υπάρχει λόγος αλλαγής του forward guidance» είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε «η ΕΚΤ πρέπει να είναι ακριβώς, υπομονετική και επίμονη όσον αφορά τη νομισματική πολιτική».
Εξάλλου, o Draghi δήλωσε ότι κατά τη συνεδρίαση δεν συζητήθηκε η διαδικασία επανεπένδυσης των ποσών από το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης