Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Χωρίς αποζημίωση η MIG από την Κύπρο αποφάσισε το Διαιτητικό Δικαστήριο - Η μετοχή -7%

Χωρίς αποζημίωση η MIG από την Κύπρο αποφάσισε το Διαιτητικό Δικαστήριο - Η μετοχή -7%
Το Διαιτητικό Δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει αποζημίωση στους μετόχους της MIG, ωστόσο δικαιώνει σε κάποιο σημαντικό βαθμό ηθικά την εταιρεία
(upd4) Δεν θα λάβει οποιαδήποτε χρηματική αποζημίωση η MIG από την Κύπρο, ήταν η απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου, στο οποίο είχε προσφύγει η διοίκηση του αείμνηστου Ανδρέα Βγενόπουλου αλλά και άλλοι μέτοχοι, όπως το Dubai Investment Group, Θεοχαράκης κτλ.
H μετοχή της MIG υποχωρεί κατά -7% στα 0,1026 ευρώ και κεφαλαιοποίηση 96 εκατ ευρώ.
Η απόφαση επιδόδθηκε χθες 26 Ιουλίου 2018 είναι πολυσέλιδη και επικεντρώνεται σε δύο βασικά σκέλη την χρηματική αποζημίωση και την ηθική και νομική διάσταση της υπόθεσης.

Να σημειωθεί ότι όταν υποβλήθηκε το αίτημα στο Διαιτητικό Δικαστήριο ζητώντας οι μέτοχοι της MIG αποζημίωση από το κράτος της Κύπρου, αιτούνταν περίπου 1 δισ. ευρώ.
Το Διαιτητικό Δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει αποζημίωση στους μετόχους της MIG, ωστόσο δικαιώνει σε κάποιο σημαντικό βαθμό ηθικά την εταιρεία.
H εξέλιξη αυτή δεν είναι η καλύτερη για την MIG καθώς ο αείμνηστος Ανδρέας Βγενόπουλος είχε ποντάρει πολλά σε αυτή την δικαστική μάχη.
Ωστόσο φεύγοντας από την ζωή αποδυναμώθηκε η προσπάθεια αν και σε μεγάλο βαθμό οι νομικές ενέργειες είχαν γίνει.
Η MIG βέβαια τους τελευταίους μήνες δεν περίμενε κάποια χρηματική αποζημίωση.....είχε προεξοφλήσει ότι η απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου δεν θα κατέληγε και σε οικονομική αποζημίωση.

Η ανακοίνωση της MIG

Το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο απέρριψε την αξίωση αποζημίωσης κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας από την επένδυση της Εταιρίας στην «Cyprus Popular Bank Public Co Ltd.», όπως ανακοίνωσε η MIG.
Η Εταιρία μελετά την εκ 363 σελίδων απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου και θα αξιολογήσει το σκεπτικό της, όπως σημειώνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης