Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barnier - Raab: Οι συνομιλίες για το Brexit πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τον Οκτώβριο 2018

Barnier - Raab: Οι συνομιλίες για το Brexit πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τον Οκτώβριο 2018
Την ελπίδα ότι οι διαπραγματεύσεις για το Brexit ανάμεσα στη Βρετανία και στην ΕΕ θα ολοκληρωθούν μέχρι τον Οκτώβριο του 2018, εξέφρασαν Barnier και Raab
Την ελπίδα ότι οι διαπραγματεύσεις για το Brexit ανάμεσα στη Βρετανία και στην ΕΕ θα ολοκληρωθούν μέχρι τον Οκτώβριο του 2018, εξέφρασαν σήμερα (26/7/2018) ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ, Michel Barnier, και ο βρετανός υπουργός Brexit, Dominic Raab.
Ο Barnier απέκλεισε σήμερα ορισμένες από τις βασικές ιδέες μιας βρετανικής πρότασης για ένα νέο ηπιότερο τελωνειακό καθεστώς με το μπλοκ.
«Η ΕΕ δεν μπορεί και... δεν θα μεταβιβάσει την εφαρμογή της τελωνειακής της πολιτικής και των κανόνων, την είσπραξη ΦΠΑ και ειδικών φόρων κατανάλωσης σε ένα μη μέλος που δεν θα υπόκειται στις δομές διακυβέρνησης της ΕΕ», δήλωσε ο Barnier σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Raab.
«Κάθε τελωνειακό καθεστώς ή τελωνειακή ένωση... πρέπει να σέβεται αυτή την αρχή.
Μια τελωνειακή ένωση, η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση των τριβών στα σύνορα, θα ερχόταν με την κοινή εμπορική μας πολιτική για αγαθά», συνέχισε ο Barnier.
Από την πλευρά του, ο Raab δήλωσε ότι είναι πεπεισμένος ότι θα μπορούσε να βρεθεί μια εφικτή λύση για την επίλυση του ζητήματος των συνόρων με την Ιρλανδία μετά το Brexit, αλλά δήλωσε ότι οποιαδήποτε τέτοια λύση θα πρέπει να είναι χρονικά περιορισμένη.
Ο Raab πρόσθεσε ότι η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησαν σε θέματα που σχετίζονται με τα δικαιώματα των πολιτών μετά το Brexit και σε μια οικονομική διευθέτηση και ενίσχυσαν τις προσπάθειές τους για να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρχουν «σκληρά» σύνορα μεταξύ Ιρλανδίας και Βόρειας Ιρλανδίας.
Ο Raab δήλωσε ακόμη ότι «δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία».
Ο κύριος διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μπρεξίτ, Μίσελ Μπάρνιερ, δήλωσε ότι ήταν σαφές στο μπλοκ ότι αυτό που η Βρετανία είχε συμφωνήσει είχε οριστικά συμφωνηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης