Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Αθήνα στις 30/7 ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ, Bruno Le Maire – Στο επίκεντρο η οικονομική συνεργασία Ελλάδας – Γαλλίας

tags :
Στην Αθήνα στις 30/7 ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ, Bruno Le Maire – Στο επίκεντρο η οικονομική συνεργασία Ελλάδας – Γαλλίας
Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ θα μιλήσει στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών
Επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Δευτέρα 30 Ιουλίου ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας, Bruno Le Maire.
Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ θα επισκεφθεί το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, όπου και θα συναντήσει διευθυντές ελληνικών και γαλλικών επιχειρήσεων και θα συζητήσει μαζί τους σχετικά με την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Σύμφωνα με το τελευταίο τριμηνιαίο δελτίο του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι, η Ελλάδα βρίσκεται στην 53η θέση μεταξύ των χωρών προορισμού των γαλλικών εξερχόμενων Άμεσων Ξένων Επενδύσεων (ΑΞΕ) κατά το 2017, με ύψος ροών 38 εκατ. ευρώ και μερίδιο 0,07% και στην 18η θέση μεταξύ των χωρών προέλευσης των εισροών ΑΞΕ στη Γαλλία για το 2017, με ύψος επενδύσεων 292 εκατ. ευρώ και μερίδιο 0,66% (Η Κεντρική Τράπεζα της Γαλλίας δεν έχει κοινοποιήσει τα αντίστοιχα στοιχεία έτους 2016).
Όσον αφορά την πορεία του διμερούς εμπορίου μεταξύ Ελλάδας - Γαλλίας α΄ τριμήνου 2018 και σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το διμερές εμπόριο Ελλάδας - Γαλλίας παρουσίασε αύξηση της τάξης του 12,3% κατά το διάστημα Ιανουαρίου - Μαρτίου 2018, με τον όγκο εμπορίου να διαμορφώνεται σε 786 εκατ. ευρώ.
Οι ελληνικές εξαγωγές κατά το α΄ τρίμηνο 2018 σημείωσαν σημαντική αύξηση της τάξης του 17,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, φθάνοντας τα 227 εκατ. ευρώ, από 193 εκατ. ευρώ το 2017.
Οι εισαγωγές της Ελλάδας από τη Γαλλία κατά το υπό εξέταση διάστημα κινήθηκαν και αυτές ανοδικά κατά 10,3% και ανήλθαν σε 559 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης