Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τόσκας: Σε πλήρη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός με εντολή Τσίπρα - Δεν είναι αθώες αυτές οι πυρκαγιές

Τόσκας: Σε πλήρη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός με εντολή Τσίπρα - Δεν είναι αθώες αυτές οι πυρκαγιές
Ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε άμεσα για τη μεγάλη πυρκαγιά στην Κινέτα και έθεσε σε πλήρη ετοιμότητα τον κρατικό μηχανισμό
«Όλος ο κυβερνητικός και κρατικός μηχανισμός είναι σε πλήρη ετοιμότητα, για να μη θρηνήσουμε θύματα και να περιορίσουμε όσο γίνεται τις ζημιές από την εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά στην Κινέτα», δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι, όπου συμμετέχει σε διαρκή σύσκεψη για τις ενέργειες των δυνάμεων Πυρόσβεσης και τον συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων και των δυνάμεων, που ενισχύονται συνεχώς.
Ο κ. Τόσκας, άφησε να εννοηθεί ότι η μεγάλη πυρκαγιά, μπορεί να είναι και έργο εμπρησμού, κάτι ωστόσο που θα διερευνηθεί από την Διεύθυνση Εγκλημάτων Εμπρησμού, η οποία βρίσκεται ήδη στην περιοχή για την έναρξη των ερευνών, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.
«Δεν είναι και τόσο αθώες αυτές οι πυρκαγιές», υπογράμμισε ο κ. Τόσκας και συνέχισε: «Χθες το βράδυ και πάλι στα Γεράνεια, στην ίδια περίπου περιοχή που εκδηλώθηκε η σήμερα η πυρκαγιά, είχαμε άλλες δύο πυρκαγιές, οι οποίες όμως τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο.
Σήμερα το απόγευμα και ενώ η φωτιά στην Κινέτα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, εκδηλώθηκε και άλλη μικρή πυρκαγιά πάνω από τα διυλιστήρια Ασπροπύργου.
Και αυτή αντιμετωπίστηκε γρήγορα, όμως όλα αυτά δεν μπορεί να μην μας βάζουν σε σκέψεις».
Νωρίτερα, ο κ. Τόσκας, μιλώντας στην ΕΡΤ, έκανε λόγο για μία συντονισμένη προσπάθεια να μην υπάρξουν θύματα από τη μεγάλη φωτιά που κατακαίει την Κινέτα, υπογραμμίζοντας ότι «πάνω από όλα είναι η αξία του ανθρώπου».
Επίσης επεσήμανε την άμεση και οργανωμένη αντίδραση του μηχανισμού ενώ προσδιόρισε γεωγραφικά το σημείο που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα, επισημαίνοντας: «το κύριο χωριό της Κινέτας είναι νοτίως.
Υπάρχουν όμως και συνοικισμοί βορείως κι εκεί υπάρχει πρόβλημα, καθώς βρίσκονται σπίτια με πολλά χορτάρια γύρω-γύρω και δεν ξέρουμε αν έχουν καθαριστεί».
Ακόμη, επεσήμανε τις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες επιχειρούν τα εναέρια μέσα, καθώς εφοδιάζονται με νερό από τη φουρτουνιασμένη -όπως την χαρακτήρισε- θάλασσα, αφού οι άνεμοι φτάνουν τα 7 Μποφόρ.
«Τα καναντέρ είναι αποτελεσματικά μετά τις συντηρήσεις που έγιναν στην Αμερική το χειμώνα.
Αλλά και τα υπόλοιπα αεροσκάφη είναι παλιά, όμως αποτελεσματικά και πιστεύουμε ότι σύντομα θα ελεγχθεί η κατάσταση.
Οι πυροσβέστες κάνουν ηρωική προσπάθεια», τόνισε.

Σε πλήρη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος βρίσκεται στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, όπου μαζί με τους ομολόγους του των Σκοπίων και του Μαυροβουνίου, θα βραβευτούν για τη συνεισφορά τους στη συνεργασία και την ειρήνη της περιοχής.
Ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε άμεσα για τη μεγάλη πυρκαγιά και έθεσε σε πλήρη ετοιμότητα τον κρατικό μηχανισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης