Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης: Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία – Τίμια η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ

Βούτσης: Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία – Τίμια η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ
Η χώρα βγαίνει από την κρίση με την κοινωνία όρθια υποστήριξε ο πρόεδρος της Βουλής
Την θέση ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία διατύπωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, ο οποίος χαρακτήρισε τίμια τη συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
«Είναι τίμια η συνεργασία.
Πιστεύω ότι η στήριξη της κυβέρνησης θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Βούτσης, ο οποίος πάντως παραδέχθηκε τη διαφωνία των ΑΝΕΛ στο Σκοπιανό.
Ο κ. Βούτσης και σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών και τη διαφοροποίηση των ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι «μόνο με πρόταση δυσπιστίας μπορεί να φύγει μια κυβέρνηση».
«Η χώρα βγαίνει από την κρίση με την κοινωνία όρθια» είπε ο πρόεδρος της Βουλής, τονίζοντας ότι «όλα τα οικονομικά στοιχεία συντείνουν στο να υπάρξει αισιοδοξία και ένα νέο όραμα για τη χώρα».
Όπως είπε, «το φιλελεύθερο μοντέλο μαζί με άλλους παράγοντες όπως η διαφθορά οδήγησαν στη χρεοκοπία».
Ερωτηθείς για τη στάση που τηρεί το Κίνημα Αλλαγής, ο κ.Βούτσης υπογράμμισε πως «από πλευράς τακτικής η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ διαμορφώνει μια πολιτική ομηρεία ως προς τα διλήμματα που θέτει η ΝΔ».
«Δεν έχει προτεραιότητα τη δημιουργία ενός προοδευτικού πόλου, απέχει από αυτή τη συζήτηση και σε ευρωπαϊκό επίπεδο» είπε ο κ.Βούτσης, τονίζοντας πως «το θέμα είναι με ποιες πολιτικές θα βγούμε από το πρόγραμμα, με φόντο τη ΔΕΘ και τον προϋπολογισμό».
«Ποια ατζέντα θα διαμορφώσουμε.
Ζητούμενο είναι ένα ευρύ πεδίο προγραμμάτων και θεμάτων για τα οποία όλες οι παρατάξεις θα πάρουν θέση.
Το πώς θα δημιουργηθούν οι συνεργασίες ή όχι ενόψει προεκλογικής χρονιάς θα διαμορφωθεί τους επόμενους μήνες» υποστήριξε ο κ.Βούτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης