Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αγκάθια, ελπίδες και εμπόδια στο δρόμο προς τις κάλπες

Αγκάθια, ελπίδες και εμπόδια στο δρόμο προς τις κάλπες
Φουλάρουν τις προεκλογικές μηχανές σε πείσμα της θερινής ραστώνης Μαξίμου και Πειραιώς
Επιχείρηση αναστροφής του αρνητικού δημοσκοπικού κλίματος που καταγράφεται για την κυβέρνηση θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας προβάλλοντας την αλλαγή σελίδας στην ελληνική οικονομία μετά το τέλος του τρίτου μνημονίου.
Κι όλα αυτά ενώ η πολιτική ατμόσφαιρα παραμένει ηλεκτρισμένη στη σκιά του «Σιβηρικού χειμώνα» που διανύουν οι σχέσεις Ελλάδας Ρωσίας αλλά και στα απόνερα της συμφωνίας των Πρεσπών που δε λένε να καταλαγιάσουν.
Η διαδρομή για τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, θα περιλαμβάνει υποσχέσεις και εξαγγελίες για φοροελαφρύνσεις, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, μετάθεση ή κατάργηση του μέτρου περικοπής των συντάξεων κ.α.
Με την επερχόμενη περικοπή των συντάξεων και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα περί
της εκλογολογίας κυβερνητικά στελέχη επιμένουν να καλλιεργούν προσδοκίες για τη μη εφαρμογή ψηφισμένων μέτρων τα οποία δε σταματούν να πυροδοτούν την πολιτική αντιπαράθεση.
Αναμφισβήτητα, η επικείμενη μείωση των συντάξεων πλήττει το πολιτικό πρόσημο που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση.
Γι αυτό και στο κυβερνητικό στρατόπεδο οι μηχανές δουλεύουν στο έπακρο σε μια προσπάθεια αναστολής του μέτρου και παρότι κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί με τους θεσμούς, οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν σταματούν να καλλιεργούν προσδοκίες γι αυτή την προοπτική.
Πέραν των υποσχέσεων για ανατροπή των μειώσεων στις συντάξεις ενόψει των ορόσημων της 21ης Αυγούστου και της ΔΕΘ η κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη να ρίξει στο τραπέζι ένα δελεαστικό πακέτο παροχών με την αντιπολίτευση να διακρίνει νέα απόπειρα εξαπάτησης των πολιτών με το βλέμμα στραμμένο στην κάλπη.
Παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις περί εξάντλησης της τετραετίας οι σκόπελοι που έχει να ξεπεράσει το κυβερνητικό επιτελείο όπως η ενδοκυβερνητική διαφωνία με τους ΑΝΕΛ για τη συμφωνία των Πρεσπών, επαναφέρουν συχνά πυκνά στο πολιτικό σκηνικό άρωμα πρόωρων εκλογών για τις οποίες τα σενάρια δίνουν και παίρνουν.
Την ίδια στιγμή, αναζωπυρώνεται το ενδεχόμενο ενός μεγάλου ανασχηματισμού με τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης η οποία θα έχει κεντροαριστερό πρόσημο και θα οδηγήσει στις εκλογές.
Βέβαια, όπως επισημαίνουν πολιτικοί παράγοντες, το συγκεκριμένο σενάριο θα καταστεί επιβεβλημένο μόνο στην περίπτωση που τελικά ο πρωθυπουργός αποφασίσει να εξαντλήσει όσο το δυνατό περισσότερο τη θητεία της παρούσας κυβέρνησης με στόχο τον Μάιο του 2019 να στηθούν τετραπλές κάλπες, (εθνικές, ευρωεκλογές, δημοτικές και περιφερειακές).
Όποτε κι αν στηθούν οι κάλπες πάντως, τα κομματικά επιτελεία, σε πείσμα της θερινής ραστώνης που επικρατεί λόγω του Ιουλίου που διανύουμε, βρίσκονται ήδη σε ετοιμότητα και αναβρασμό με τις κατάλληλες κινήσεις που θα βάλουν την παράταξή τους σε ισχυρή θέση στην πολιτική σκακιέρα.
Στο στρατόπεδο της Πειραιώς είναι πεπεισμένοι ότι στόχος των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ είναι να παραμείνουν στην καρέκλα όσο το δυνατόν περισσότερο, αδιαφορώντας για τις συνέπειες της διακυβέρνησής τους στη χώρα.
Μάλιστα στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι το σενάριο των τετραπλών εκλογών τον επόμενο Μάιο που διαφαίνεται το τελευταίο διάστημα από δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών  με την προσδοκία να δημιουργήσουν σύγχυση στους πολίτες και να μην τους «μαυρίσουν σε όλες τις κάλπες», θα είναι καταστροφικό.
Διότι όπως εξηγούν, θα ανακοινώνονται ταυτόχρονα υποψήφιοι ευρωβουλευτές, βουλευτές, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι θα βρίσκονται συγχρόνως σε έναν προεκλογικό αγώνα αποζητώντας την ψήφο.
Κατά συνέπεια η χώρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα περιέλθει -για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της- σε ακυβερνησία τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.
Και, βέβαια, συμπληρώνει, όλη αυτή η πολιτική αστάθεια θα έχει συνέπειες και στην οικονομία. Ωστόσο, αυτό είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει τον κ. Καμμένο και τον κ.Τσίπρα που  πιστεύουν προφανώς στην Μαοϊκή ρήση «μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση» υπογραμμίζει με ειρωνική διάθεση, η πηγή της Πειραιώς.
Η Αξιωματική Αντιπολίτευση παντως, δηλώνει ετοιμοπόλεμη κι εκφράζει την πεποίθηση ότι θα τις χάσουν όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις οι κυβερνώντες, όπως και όποτε και αν τις κάνουν.

Χρύσα Κλειτσιώτη

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης