Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Τα μέλη της «ύποπτης» ΜΚΟ «Λευκά Κράνη» φυγαδεύτηκαν στην Ιορδανία

Συρία: Τα μέλη της «ύποπτης» ΜΚΟ «Λευκά Κράνη» φυγαδεύτηκαν στην Ιορδανία
Ο Iσραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu έκανε γνωστό σε δήλωσή του, πώς βοήθησε στην απομάκρυνση των μελών της ΜΚΟ μετά από αίτημα του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump
Εκατοντάδες μέλη της αμφιλεγόμενης ΜΚΟ «Λευκά κράνη» και οι οικογένειές τους καταδιώχθηκαν από τις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας και κατέφυγαν στην Ιορδανία, με τη βοήθεια Ισραηλινών στρατιωτών και δυτικών δυνάμεων στην περιοχή.
Ο Iσραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu έκανε γνωστό σε δήλωσή του, πώς βοήθησε στην απομάκρυνση των μελών της ΜΚΟ μετά από αίτημα του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump και άλλων ηγετών, καθώς εκφράστηκαν ανησυχίες για την τύχη τους.
Τα «Λευκά Κράνη» χαίρουν εκτίμησης στη Δύση από την οποία πιστώνονται με τη σωτηρία χιλιάδων αμάχων.
Ωστόσο ο πρόεδρος της Συρίας, Bashar al Assad κατηγορούν τη ΜΚΟ, πως λειτουργεί ως εργαλείο προπαγάνδας των δυτικών και αντιπάλων του ισλαμιστών ανταρτών.
Οι περίπου 800 εκτοπισμένοι θα παραμείνουν σε «κλειστή» θέση στην Ιορδανία και θα εγκατασταθούν στη Βρετανία, τη Γερμανία και τον Καναδά εντός τριών μηνών σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Εξάλλου η Ιορδανία ανακοίνωσε ότι συμφώνησε στο αίτημα της Βρετανίας, της Γερμανίας και του Καναδά να παράσχει για ανθρωπιστικούς λόγους, προσωρινό άσυλο στα μέλη της οργάνωσης, με την προϋπόθεση ότι στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε χώρες της Δύσης.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της διπλωματίας της Ιορδανίας, η Γερμανία, ο Καναδάς και η Βρετανία δεσμεύτηκαν να υποδεχθούν 827 διασώστες των Λευκών Κρανών και τις οικογένειές τους, ωστόσο μονάχα 422 έφθασαν στο βασίλειο, προκαταρκτικό σταθμό πριν από τη μεταφορά τους σε αυτές τις τρεις χώρες.
Η Συρία και οι Ρώσοι σύμμαχοί της ξεκίνησαν μια επίθεση εναντίον Ισλαμιστών ανταρτών στην ευαίσθητη νοτιοδυτική συνοριακή ζώνη.
Να σημειωθεί ότι, Ρώσοι αξιωματούχοι είχαν υποστηρίξει, πως μέλη της Οργάνωσης αυτής είχαν «κατασκευάσει» τον Απρίλιο του 2018 την είδηση περί χημικής επίθεσης στην πόλη Douma της Συρίας,με στόχο να κινητοποιήσουν την διεθνή κοινή γνώμη κατά του Assad.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης