Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βρούτσης: Η Ν.Δ. ξεκάθαρα καλωσορίζει το ενδεχόμενο της μη περικοπής των συντάξεων

Βρούτσης: Η Ν.Δ. ξεκάθαρα καλωσορίζει το ενδεχόμενο της μη περικοπής των συντάξεων
Τι αναφέρει ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Γ. Βρούτσης
«Αν είναι κάποιος που πραγματικά επιθυμεί να μη μειωθούν οι συντάξεις, αυτός είναι η ΝΔ», τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Γ. Βρούτσης.
Όπως σημειώνει «οι μειώσεις στο ασφαλιστικό με το ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν αναγκαίες. Η Ν.Δ. ξεκάθαρα  καλωσορίζει το ενδεχόμενο της μη περικοπής των συντάξεων».
Υπογραμμίζει πως «η απόφαση της κυβέρνησης για τη περικοπή των συντάξεων, αποτελεί ξεχωριστή διαρθρωτική αλλαγή. Όμως η εθνική συμφωνία για το ασφαλιστικό σύστημα, προβλέπει ότι η συνταξιοδοτική δαπάνη δεν θα πρέπει να υπερβεί το 16% του ΑΕΠ μέχρι το 2060. Κάτι που έχουν συμφωνήσει με την Ευρώπη, όλες οι κυβερνήσεις από το 2010 και μετά. Η δεύτερη αναλογιστική μελέτη που εκδόθηκε -επί ΣΥΡΙΖΑ- το 2018 επιτυγχάνει αυτό το στόχο, έχοντας δυστυχώς όμως ενσωματώσει όλες τις μειώσεις που έχει ήδη νομοθετήσει και για τους παλιούς και για τους νέους συνταξιούχους. Προφανώς, λοιπόν, η μη περικοπή των συντάξεων οδηγεί σε ανατροπή του εθνικού στόχου που έχει συμφωνηθεί με την Ευρώπη».
Κάνοντας αναφορά στην πολιτική που θα ακολουθήσει η ΝΔ, εάν γίνει κυβέρνηση, αναφορικά με το ασφαλιστικό σύστημα σημειώνει ότι οι παρεμβάσεις θα κινηθούν σε δύο κατευθύνσεις, στην αλλαγή του «νόμου Κατρούγκαλου», όπου η ΝΔ θα μετατρέψει το ασφαλιστικό σε ένα δίκαιο, ανταποδοτικό, αποτελεσματικό και απόλυτα διαφανές σύστημα και δεύτερον σε μια γενναία μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.
Ο ίδιος, σχολιάζοντας τον ισχυρισμό της ΝΔ ότι «έχει επέλθει πλήρης ανατροπή από το 2015» σε ό,τι αφορά την αγορά εργασίας και στην ερώτηση «εάν τρία χρόνια πριν, εν μέσω κρίσης, τόσο η ανεργία όσο και οι αποδοχές ήταν σε καλύτερη κατάσταση» τονίζει ότι «η αποκλιμάκωση της ανεργίας ξεκίνησε το 2013 ως αποτέλεσμα μεγάλων μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας από το 2010 έως το 2014», ενώ  κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δημιούργησε τη γενιά των «φτωχών» εργαζομένων.
Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ ο κ. Βρούτσης σημειώνει ότι «είναι άδικος όσο αφορά το ύψος της φορολογίας», συμπληρώνοντας ότι «όσο αφορά το περιεχόμενο, είναι ένας φόρος που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη και σε όλα τις ανεπτυγμένες χώρες και επιβάλλεται στην ακίνητη περιουσία».
Προσθέτει ότι «η ΝΔ προτείνει τη σταδιακή μείωση του κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης