Τελευταία Νέα
Οικονομία

Lagarde: Ο πόλεμος των δασμών πλήττει σημαντικά την παγκόσμια ανάπτυξη

Lagarde: Ο πόλεμος των δασμών πλήττει σημαντικά την παγκόσμια ανάπτυξη
Η Christine Lagarde, έκανε γνωστό πως παρουσιάζει στους υπουργούς Οικονομικών και τους Διοικητές των κεντρικών τραπεζών των G20 μια έκθεση που θα περιγράφει λεπτομερώς τις επιπτώσεις των περιορισμών στο εμπόριο
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απηύθυνε δραματική προειδοποίηση προς τους παγκόσμιους οικονομικούς ηγέτες σήμερα (21/7/2018) ότι το πρόσφατο κύμα εμπορικών δασμών πλήττει σημαντικά την παγκόσμια ανάπτυξη, μια μέρα μετά την απειλή της μεγάλης κλιμάκωσης της διαμάχης με την Κίνα εκ μέρους του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump.
Η γενική διευθύντρια του Ταμείου  Christine Lagarde, έκανε γνωστό πως παρουσιάζει στους υπουργούς Οικονομικών και τους Διοικητές των κεντρικών τραπεζών των G20 στο Μπουένος Άιρες μια έκθεση που θα περιγράφει λεπτομερώς τις επιπτώσεις των περιορισμών που έχουν ήδη ανακοινωθεί στο παγκόσμιο εμπόριο.
«Υποδεικνύει σίγουρα τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει στο ΑΕΠ, το οποίο στο χειρότερο σενάριο με τα τρέχοντα μέτρα κυμαίνεται από 0,5% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος σε παγκόσμια βάση», ανέφερε η Lagarde σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Οικονομικών της Αργεντινής Nicolas Dujovne.
Στο σημείωμα που προετοιμάστηκε για τους υπουργούς των G20, το ΔΝΤ εκτιμά ότι η παγκόσμια ανάπτυξη μπορεί να φθάσει στο 3,9% το 2018 και το 2019, ενώ οι κίνδυνοι έχουν αυξηθεί λόγω της κλιμακούμενης εμπορικής σύγκρουσης.
Η προειδοποίησή της ήρθε αμέσως μετά τη δήλωση του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Steven Mnuchin ότι, δεν έχει παρατηρηθεί ακόμη  «μακροοικονομική» επίδραση στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης