Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γαβρόγλου: Tο νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια θα δημοσιοποιηθεί στο τέλος του μήνα

Γαβρόγλου: Tο νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια θα δημοσιοποιηθεί στο τέλος του μήνα
Tον ερχόμενο Μάρτιο - Απρίλιο θα υπάρξουν τα πρώτα στοιχεία της καταγραφής της εκκλησιαστικής περιουσίας, σύμφωνα με τον Κ. Γαβρόγλου
Tο νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια θα δημοσιοποιηθεί μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο, καθώς αυτές τις ημέρες εξετάζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες, ενώ μέχρι τέλος της χρονιάς θα έχει ψηφιστεί το νέο καθεστώς εκπαίδευσης των κληρικών, αναφέρει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.
Ο κ. Γαβρόγλου αναφορικά με τα βήματα του υπουργείου Παιδείας σχετικά με την αναβάθμιση του λυκείου, της Ανώτατης Εκπαίδευσης, αλλά και των ιερατικών σπουδών, υπογραμμίζει ότι η βασική αρχή που διέπει το σύνολο της πολιτικής του υπουργείου είναι το να προωθούνται «ριζοσπαστικές λύσεις, προχωρώντας με προσεκτικά βήματα».
Μάλιστα, σημειώνει ότι το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια θα δημοσιοποιηθεί στο τέλος του μήνα, επαναλαμβάνει ότι βασικό στοιχείο του νομοσχεδίου που θα περιλαμβάνει το νέο σύστημα εισαγωγής θα είναι η αναβάθμιση του λυκείου και αναφέρει ότι ήδη μειώθηκε ο αριθμός των εξεταζόμενων μαθημάτων  «στην Γ' λυκείου για το απολυτήριο, για να είναι πιο ουσιαστικές. Το ίδιο θα προχωρήσουμε άμεσα να κάνουμε και για την Α' και τη Β' λυκείου».
Ακόμη, ο υπουργός κάνει αναφορά στη νέα εικόνα που θα έχει ο εκπαιδευτικός χάρτης από το 2019-20, αφού εκτός από το νέο λύκειο και το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, θα «κάνουν πρεμιέρα» και νέα πανεπιστήμια νέου τύπου , όπως θα διαμορφωθούν μέσα από τις συνέργειες με τα ΤΕΙ.
Σε ερώτηση για το εάν το 2019-20 θα έχουμε μία εντελώς διαφορετική πραγματικότητα στην ανώτατη εκπαίδευση, εφόσον θα έχουν προχωρήσει και οι συνέργειες, απαντά «ακριβώς. Θα είναι μια πραγματικότητα εκπαιδευτικών ιδρυμάτων τα οποία θα έχουν πολλά διετή προγράμματα επαγγελματικού προσανατολισμού. Θα έχουν πανεπιστημιακά ερευνητικά ιδρύματα, ινστιτούτα, νέα γνωστικά πεδία. Και για αυτό το λόγο, λέμε ότι είναι λάθος να επικεντρώνεται η συζήτηση σε ζητήματα μόνο συνεργειών. Είναι συζήτηση για το μέλλον της ανώτατης εκπαίδευσης».
Περαιτέρω, ο κ. Γαβρόγλου με αφορμή τη συνεδρίαση της κοινής επιτροπής Κράτους-Εκκλησίας την περασμένη Πέμπτη, τόνισε ότι τον ερχόμενο Μάρτιο - Απρίλιο θα υπάρξουν τα πρώτα στοιχεία της καταγραφής της εκκλησιαστικής περιουσίας, ενώ μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχει θεσμοθετηθεί το νέο καθεστώς της εκπαίδευσης των κληρικών.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης