Τελευταία Νέα
Διεθνή

Abe: Οι εισαγωγές ιαπωνικών αυτοκινήτων δεν συνιστούν απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ

Abe: Οι εισαγωγές ιαπωνικών αυτοκινήτων δεν συνιστούν απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ
O πρωθυπουργός της Ιαπωνίας δεσμεύτηκε να πείσει τον Donald Trump να μην επιβάλει δασμούς που θα μπορούσαν να βλάψουν την παγκόσμια οικονομία
Οι εισαγωγές ιαπωνικών αυτοκινήτων δεν συνιστούν απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, τόνισε σήμερα (20/7/2018) ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Shinzo Abe, δεσμευόμενος να πείσει τον αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, να μην επιβάλει δασμούς που θα μπορούσαν να βλάψουν την παγκόσμια οικονομία.
«Οι εισαγωγές αυτοκινήτων και ανταλλακτικών αυτοκινήτων από τη χώρα μας δεν έχουν βλάψει ποτέ την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και δεν θα το πράξουν στο μέλλον», ανέφερε ο Abe σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.
Σημειώνεται ότι η Ουάσιγκτον ξεκίνησε έρευνα τον Μάιο σχετικά με το εάν τα εισαγόμενα οχήματα αποτελούν απειλή για την εθνική της ασφάλεια.
Ο Abe δήλωσε ότι οι ιαπωνικές εταιρείες κατασκευάζουν περίπου 3,8 εκατ. αυτοκίνητα ετησίως στις ΗΠΑ, περισσότερα από τα διπλάσια των οχημάτων που αποστέλλονται εκεί από την Ιαπωνία.
«Οι περιορισμοί στο εμπόριο δεν θα ωφελήσουν κανέναν και θα συνεχίσουμε να το εξηγούμε στις ΗΠΑ αλλά και να συνεργαζόμαστε στενά μαζί τους για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα επιβληθούν οι δασμοί», δήλωσε ο Abe.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης