Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε δύσκολη θέση ο Macron λόγω της υπόθεσης Benalla - Για συγκάλυψη των κατηγορεί η αντιπολίτευση

Σε δύσκολη θέση ο Macron λόγω της υπόθεσης Benalla - Για συγκάλυψη των κατηγορεί η αντιπολίτευση
Μέσα σε μόλις 36 ώρες η υπόθεση Benalla μετατράπηκε σε κρατική υπόθεση με κίνδυνο να σηματοδοτήσει μια στροφή στην πενταετία Macron που την ήθελε "υποδειγματική"
Σε δεινή θέση έχει περιέλθει ο πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron, λόγω του σκανδάλου που έχει ξεσπάσει με την απομάκρυνση του σωματοφύλακά του Alexandre Benalla.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η αποκάλυψη της εφημερίδας Le Monde, που αναγνώρισε στο βίντεο τον σωματοφύλακα του Macron, βασίζεται σε στοιχεία που έδωσαν στην εφημερίδα Γάλλοι αστυνομικοί, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.
 Εν τω μεταξύ και οι επτά πολιτικές ομάδες στο κοινοβούλιο αποφάσισαν χθες να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση Benalla ώστε να προλάβουν την έναρξη της θερινής περιόδου στις 3 Αυγούστου.
Μέσα σε μόλις 36 ώρες η υπόθεση Benalla μετατράπηκε σε κρατική υπόθεση με κίνδυνο να σηματοδοτήσει μια στροφή στην πενταετία Macron που την ήθελε "υποδειγματική".
Χάρη στον Τύπο και την επιμονή των δημοσιογράφων της εφημερίδας Le Monde εξακριβώθηκε ότι το άτομο με πολιτικά που φορούσε κράνος των ΜΑΤ και ξυλοκόπησε άγρια νεαρό στο έδαφος την Πρωτομαγιά ήταν ο Benalla.
Πρόκειται για στενό συνεργάτη του Γάλλου Προέδρου, σωματοφύλακά του και υπεύθυνο για την ασφάλεια στην προεδρία.
Τον έχουμε δει συχνά δίπλα στον Πρόεδρο, όπως άλλωστε και προχθές κατά την υποδοχή των "τρικολόρ" της Εθνικής στο Ελιζέ.
Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, ο διευθυντής του γραφείου του Μακρόν που ενημερώθηκε έγκαιρα για το επεισόδιο, τον έθεσε διακριτικά σε αργία μόνο δυο εβδομάδων.
Σύσσωμη η αντιπολίτευση θεωρεί ότι ήταν προφανής η θέληση της προεδρίας να συγκαλύψει το επεισόδιο, διαφορετικά θα είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη.
Η ασφάλεια του Προέδρου σε ιδιωτική εταιρεία;
Στην Εξεταστική Επιτροπή θα κληθούν οι πάντες κεκλεισμένων των θυρών να καταθέσουν.
Ο υπουργός Εσωτερικών ζήτησε επίσης από τη Γενική Επιθεώρηση της Αστυνομίας να ερευνήσει τους κανόνες συμμετοχής ενός ιδιωτικού αστυνομικού με τις ομάδες των ΜΑΤ.
Η Εισαγγελία ανακοίνωσε και αυτή σήμερα την έναρξη προκαταρκτικής έρευνας.
Η ασφάλεια του Προέδρου στη Γαλλία ανήκε στη δικαιοδοσία της κρατικής αστυνομίας.
Ο Macron θέλησε να αλλάξει και αυτό προσλαμβάνοντας ιδιωτική εταιρία για την ασφάλειά του.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο Benalla είχε το πάνω χέρι στους αστυνομικούς, οι οποίοι και δεν τόλμησαν να τον καταγγείλουν.
Από πότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφασίζει να ιδιωτικοποιήσει την ασφάλειά του, είναι το ερώτημα πολλών Γάλλων σήμερα.
Ερώτημα αγωνιώδες για την ίδια τη δημοκρατία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης