Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουμουτσάκος κατά Τζανακόπουλου: Υποδεικνύει τι πρέπει να κάνει η ελληνική δικαιοσύνη

Κουμουτσάκος κατά Τζανακόπουλου: Υποδεικνύει τι πρέπει να κάνει η ελληνική δικαιοσύνη
Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, έστρεψε τα βέλη του κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου
Επίθεση κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, εξαπέλυσε σήμερα (18/7/2018) ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή τις δηλώσεις του πρώτου σχετικά με τις αναφορές περί χαριστίκης ρύθμισης στην εταιρεία των αδελφών Τσίπρα.
«Ο κ. Τζανακόπουλος έχει συνηθίσει φαίνεται να παρεμβαίνει, να υποδεικνύει τι πρέπει να κάνει η ελληνική δικαιοσύνη.
Είναι η πολλοστή φορά που ο ίδιος εμφανίζεται να πιέζει προς συγκεκριμένη κατεύθυνση την ελληνική δικαιοσύνη. και θα έπρεπε επιτέλους να σταματήσει αυτή η παρέμβαση σε έναν θεσμό που σεβόμαστε, την ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη.
Επομένως, οι "προτροπές" του κ. Τζανακόπουλου προς τους δικαστές τι πρέπει να κάνουν θα κριθούν ως τέτοιες, δηλαδή ως ένα είδος παρέμβασης στην δική τους αποστολή» τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.
Αναφορικά με τις ελληνορωσικές σχέσεις ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε: «Έχουμε πληροφόρηση μόνο από δημοσιεύματα, από διαρροές.
Η κυβέρνηση αρνείται σε ακόμα μία περίπτωση με σοβαρές συνέπειες στην εξωτερική πολιτική της χώρας, διότι οι ελληνορωσικές σχέσεις περνάνε έναν σοβαρό κλυδωνισμό, είναι δυνατόν να μην υπάρχει επίσημη ενημέρωση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας;
Δεν έχουμε την ενημέρωση που θα έπρεπε να έχουμε».

Οι δηλώσεις Τζανακόπουλου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε νωρίτερα σήμερα (18/7/2018) ότι δεν θα δοθεί χαριστική ρύθμιση για την εταιρία των αδελφών Τσίπρα, ενώ παράλληλα δήλωσε πως όσα έχει καταθέσει η ΝΔ αυτές τις μέρες αποτελούν ποινικό αδίκημα.
«Χαριστική ρύθμιση με επιτόκιο 6% δεν υπάρχει, χαριστική ρύθμιση ήταν αυτή που πέτυχε ο κ. Μητσοτάκης με τον κήρυκα Χανίων» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Παράλληλα τόνισε ότι: «Δεν ισχύει ότι ευνοήθηκε η εταιρία με τις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, και ο προηγούμενος νόμος που υπήρχε έλεγε ακριβώς το ίδιο πράγμα.
Δεν ισχύει ότι άλλαξε η κατηγορία για την εταιρία το 2015, το δικαστήριο είχε ήδη αποφασίσει από το 2012.
Ο αδελφός του κ. Τσίπρα είχε καταθέσει το διπλωμά του και δεν είχε καμία σχέση με διεκδίκηση δημόσιων έργων, αυτά που λεει η ΝΔ είναι γά τα ποινικά δικαστήρια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης