Τελευταία Νέα
old

Είχαν χρέη ως φυσικά πρόσωπα αλλά έκρυβαν τα λεφτά τους ανακάλυψαν οι τράπεζες και τους άδειασαν του λογαριασμούς όψεως

tags :
Είχαν χρέη ως φυσικά πρόσωπα αλλά έκρυβαν τα λεφτά τους ανακάλυψαν οι τράπεζες και τους άδειασαν του λογαριασμούς όψεως
Είχαν χρέη ως φυσικά πρόσωπα ενώ τα λεφτά ήταν στις ατομικές επιχειρήσεις - Τους ανακάλυψαν οι τράπεζες και τους άδειασαν του λογαριασμούς όψεως
«Σωσίβιο» στις εταιρείες Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας ΙΚΕ αναζητούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες  που διαθέτουν ατομική επιχείρηση και…τρέχουν τα χρέη προς τις τράπεζες.
Ένα φυσικό πρόσωπο που διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό όψεως για τις ανάγκες της επιχείρησης και την ίδια στιγμή έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις τράπεζες ως φυσικό πρόσωπο, διαπιστώνει στην πράξη ότι όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί είναι «ανοικτοί» καθώς η ατομική εταιρεία όπως και το φυσικό πρόσωπο εμφανίζουν το ίδιο ΑΦΜ.
Εκατοντάδες είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που το τελευταίο διάστημα διαπιστώνουν ότι από τον τραπεζικό λογαριασμό όψεως που αφορά συναλλαγές της ατομικής επιχείρησης… δέχεται επίθεση από την ίδια τράπεζα διότι ως φυσικό πρόσωπο δεν πλήρωσε τη δόση στεγαστικού δανείου και άλλες υποχρεώσεις προς  την τράπεζα.
Η αρμόδια διεύθυνση της τράπεζας για την είσπραξη του στεγαστικού δανείου κινείται προς το τραπεζικό λογαριασμό όψεως της ατομικής επιχείρησης για να εισπράξει τη δόση του στεγαστικού δανείου και μάλιστα προχωρά στη μεταφορά του ποσού της οφειλής στο λογαριασμό του στεγαστικού δανείου.
Οι επαγγελματίες με ατομικές επιχειρήσεις και με πολλά «ανοικτά» μέτωπα,έμαθαν από πρώτο χέρι τις κινήσεις των τραπεζών.
Όσοι ζήτησαν περαιτέρω διευκρινίσεις από τις τράπεζες κατάλαβαν ότι όλες οι ενέργειες τους  ήταν πέρα για πέρα νόμιμες και δεν τίθεται ζήτημα νομικών ενεργειών από τα φυσικά πρόσωπα για τα χρήματα που βγήκαν από το λογαριασμό όψεως της ατομικής και πήγαν στην εξόφληση στεγαστικού δανείου.
Το πρόβλημα είναι έντονο για τα φυσικά πρόσωπα με χρέη και την ίδια στιγμή διαθέτουν κεφάλαια σε τραπεζικούς λογαριασμούς της ατομικής επιχείρησης. Από την πλευρά τους οι τράπεζες δεν είναι διατεθειμένες να αφήσουν να «κοκκινίσουν» τα δάνεια σε προσωπικό επίπεδο και η επιχείρηση να διαθέτει χρήματα. Πάντως τα φυσικά πρόσωπα που θέλουν να «θωρακίσουν» την ατομική τους επιχείρηση έχουν πάρει την απόφαση να τις μετατρέψουν σε ΙΚΕ για να αποκτήσουν άλλη νομική υπόσταση που δεν θα συνδέει το φυσικό πρόσωπο με την ΙΚΕ.
Με το νέο καθεστώς ίδρυσης μιας ΙΚΕ που τίθεται σε εφαρμογή από τις 22 Ιουλίου κάνει πιο εύκολο το εγχείρημα καθώς η σύσταση της θα γίνεται ηλεκτρονικά.
Ωστόσο μια ΙΚΕ απαιτεί τη δική της ιστοσελίδα και την ετήσια έκδοση ισολογισμού όπως μια Α.Ε.    

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingenws.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης