Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο στόχος του 51% στον Ελλάκτωρα και γιατί οι τράπεζες πρέπει να απέχουν… – Σήμερα παρουσίαση σε έλληνες θεσμικούς

Ο στόχος του 51% στον Ελλάκτωρα και γιατί οι τράπεζες πρέπει να απέχουν… – Σήμερα παρουσίαση σε έλληνες θεσμικούς
Επειδή η μάχη θα κριθεί επί των παρόντων μετόχων, ο στόχος για το 51% δεν είναι εξωπραγματικός.....
Η μάχη του Ελλάκτωρα θα κριθεί – εάν κριθεί – στις Γενική Συνέλευση στις 25 Ιουλίου καθώς τα αντίπαλα στρατόπεδα από την μια μεριά οι αδερφοί Καλλιτσάντση και από την άλλη Λεωνίδας Μπόμπολας και Κούτρας έχουν ξεκινήσει αγώνα δρόμου για να ελέγξουν ή προσελκύσουν μετόχους.
Η μάχη θα κριθεί επί των παρόντων μετόχων, όπερ σημαίνει ότι στόχος είναι το 51% των παρόντων μετόχων ή περίπου 40% στο σύνολο των μετόχων.
Η πλευρά Καλλιτσάντση υποστηρίζει ότι ο στόχος στην Γενική Συνέλευση είναι τουλάχιστον το 51% των μετόχων να ταχθεί υπέρ της πρότασης τους για τον μετασχηματισμό του Ελλάκτωρα.
Η πλευρά Μπόμπολα επίσης έχει θέσει ως στόχο να ελέγξει μετοχικά τον Ελλάκτωρα.
Επειδή η μάχη θα κριθεί επί των παρόντων μετόχων, ο στόχος για το 51% δεν είναι εξωπραγματικός.
Η πλευρά Καλλιτσάντση υποστηρίζει ότι άπαξ και οι τράπεζες έχουν αποφασίσει την ουδετερότητα θα πρέπει να μην προσέλθουν στην Γενική Συνέλευση καθώς η παρουσία τους θα μεταβάλλει την σύνθεση των παρόντων μετόχων.
Πηγή στην πλευρά Καλλιτσάντση υποστήριξε ότι εάν οι τράπεζες προσέλθουν στην Γενική Συνέλευση θα είναι σαν να υποστηρίζουν την πλευρά Μπόμπολα και ας μην ψηφίσουν στην διαδικασία.
Οι τράπεζες πάντως υποστηρίζουν ότι θα συνεχίσουν την στρατηγική ουδετερότητας.
Εν τω μεταξύ η πλευρά Καλλιτσάντση έχει καταστεί ο βασικός μέτοχος με 24% περίπου στον Ελλάκτωρα ξεπερνώντας το άθροισμα Μπόμπολα και Κούτρα.
Μαζί με τους φίλα προσκείμενους μετόχους ίσως να ξεπερνάει το 37% στο σύνολο των μετοχών.

Σήμερα παρουσιάσεις του Ελλάκτωρα σε έλληνες θεσμικούς επενδυτές

Σήμερα 16 Ιουλίου 2018 έχουν προγραμματιστεί παρουσιάσεις της πλευράς Καλλιτσάντση σε έλληνες θεσμικούς και χρηματιστηριακές με στόχο να απευθυνθούν στους ιδιώτες μικρομετόχους ώστε να υποστηρίξουν την πρόταση τους.

Συνεχίζει τις επαφές ο Μπόμπολας – Κούτρας και η πρόταση Fortress

Η πλευρά Μπόμπολα και Κούτρα συνεχίζει τις επαφές με μετόχους ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζει να συγκεκριμενοποιήσει περισσότερο την μορφή συνεργασίας με το Fortress

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης