Διεθνή

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον εφτά νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας σε υπουργείο στην Καμπούλ

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον εφτά νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας σε υπουργείο στην Καμπούλ
Αύξηση 22% στους θανάτους πολιτών από επιθέσεις αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν σημειώθηκε στο πρώτο μισό του 2018
Μία επίθεση αυτοκτονίας κοντά σε ένα  υπουργείο στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, την Κυριακή 15/7 στοίχισε τη ζωή σε εφτά ανθρώπους, ενώ πάνω από 15 τραυματίστηκαν καθώς το προσωπικό έφευγε από τα γραφεία.
Ήταν μία ακόμα επίθεση ενάντια πολιτών στην πρωτεύουσα Καμπούλ, αλλά και στην Τζαλαλαμπάντ, όπου έχουν γίνει τρία μεγάλα χτυπήματα μέσα σε δύο εβδομάδες.
"Φαίνεται ότι ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε στην πύλη του υπουργείου μας, ενώ ο στόχος του ήταν το προσωπικό μας που αναχωρούσε για το σπίτι του" ανέφερε χαρακτηριστικά  ο Fraidoon Azhand, εκπρόσωπος του υπουργείου για την Αγροτική Αποκατάσταση και Ανάπτυξη.
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στην πρωτεύουσα Καμπούλ Hashmat Stanekzai ανέφερε ότι "τουλάχιστον εφτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 15 τραυματίστηκαν, ενώ τα περισσότερα από τα θύματα ήταν στο προσωπικό του υπουργείου
Νωρίτερα την Κυριακή 15/7 ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ένα ρεκόρ όσον αφορά τους θανάτους πολιτών στο Αφγανιστάν, καθώς υπάρχει μία αύξηση 22% των θυμάτων από επιθέσεις αυτοκτονίας στο πρώτο μισό του 2018.
Ο πρωθυπουργός του Αφγανιστάν Ashraf Ghani επανέλαβε μετά την εκεχειρία του περασμένου μήνα, την πρότασή του για ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Ταλιμπάν και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα βρεθεί λύση στο αδιέξοδο.
Αλλά οι Ταλιμπάν, που θεωρούν τη φιλοδυτική κυβέρνηση της χώρας παράνομη, δεν ανταποκρίνονται στο κάλεσμα και επιμένουν ότι πρέπει πρώτα να φύγουν οι ξένες δυνάμεις από το Αφγανιστάν και μετά να αρχίσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης