Δραγασάκης: Κρίσιμη η επόμενη 5ετία - Η διαρκής διαπραγμάτευση είναι όρος ύπαρξης στην εποχή μας

Δραγασάκης: Κρίσιμη η επόμενη 5ετία - Η διαρκής διαπραγμάτευση είναι όρος ύπαρξης στην εποχή μας
Οι διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις από το 2012 και μετά έχουν αναδείξει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κορμό της προοδευτικής παράταξης, υπογραμμίζει ο Γ. Δραγασάκης
«Η επόμενη πενταετία είναι κρίσιμη», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ" ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Oικονομίας και Aνάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης.
Όπως αναφέρει «πρέπει λοιπόν να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία έγκαιρα, για να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα, να κάνουμε τις αναγκαίες αλλαγές, να επιλύσουμε τα χρονίζοντα προβλήματα, να θέσουμε το μέλλον σε γερές βάσεις ώστε να μην βρεθούμε ποτέ ξανά, στην κατάσταση του 2010» και «για να συμβεί αυτό, χρειάζεται μια ευρεία προοδευτική συμμαχία, ένα ευρύ προοδευτικό μέτωπο, το οποίο ακριβώς θα αξιοποιήσει αυτές τις δυνατότητες, αυτό το "ξέφωτο" στο οποίο μπαίνουμε και στο οποίο θα βρεθούμε οριστικά μετά την 21η Αυγούστου».
Κατά τον ίδιο, η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ από τότε που ήταν ένα μικρό κόμμα «ήταν η δημιουργία μιας μεγάλης προοδευτικής παράταξης με διαφορετικά υποκείμενα, ένας αστερισμός πολιτικών δυνάμεων που θα αναλάβει να κάνει τις αναγκαίες ρήξεις, μετασχηματισμούς και αλλαγές, που επί χρόνια όσοι κυβερνούσαν, με στόχο "την εξουσία για την εξουσία" αδιαφόρησαν».
Οι διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις από το 2012 και μετά έχουν αναδείξει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κορμό της προοδευτικής παράταξης, υπογραμμίζει ο κ. Δραγασάκης και προσθέτει πως «ασφαλώς υπάρχουν δυνάμεις και πέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ που έχουν θέση και ρόλο σε αυτήν».
Κληθείς να απαντήσει για το εάν  υπάρχει η δυνατότητα μη εφαρμογής των περικοπών στις συντάξεις και για την αντιπαράθεση που προκαλεί στο εσωτερικό, απάντησε πως  «αυτό που δεν καταλαβαίνει η αντιπολίτευση είναι ότι η διαρκής διαπραγμάτευση είναι όρος ύπαρξης στην εποχή μας, ειδικά όταν είσαι μέσα στην ΕΕ και την Ευρωζώνη».
Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη, «αν κινηθούμε με σύνεση, με σεβασμό στις υποχρεώσεις μας και αξιοποιήσουμε με σχέδιο τα αποθέματα αξιοπιστίας που έχουμε δημιουργήσει, μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS