Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τριπλές κάλπες τον Μάιο του 2019 θέλει το Μέγαρο Μαξίμου - Οι 4 λόγοι που η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε αυτό το σενάριο

Τριπλές κάλπες τον Μάιο του 2019 θέλει το Μέγαρο Μαξίμου - Οι 4 λόγοι που η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε αυτό το σενάριο
Ο Τσίπρας φαίνεται ότι αναζητά πολιτικό χρόνο για να μειώσει τη διαφορά με τη ΝΔ όπως αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις
Τριπλές εκλογές το Μάιο του 2019 φαίνεται ότι «σχεδιάζει» το Μαξίμου σε μια προσπάθεια να εκτονώσει τις όποιες αντιδράσεις απέναντι στην κυβερνητική πολιτική μέσα από τις περιφερειακές εκλογές και τις Ευρωεκλογές.
Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμα της η Καθημερινή της Κυριακής λέγοντας ότι «το σενάριο των τριπλών εκλογών καθιστάται πλέον κυρίαρχο εάν δεν μεσολαβήσουν απρόβλεπτες εξελίξεις».
Ο Τσίπρας φαίνεται ότι αναζητά πολιτικό χρόνο για να μειώσει τη διαφορά με τη ΝΔ όπως αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις όμως τα σχέδια του μπορεί να ανατραπούν από τη στάση που θα τηρήσει ο Πάνος Καμμένος απέναντι στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών καθώς έχει απειλήσει με πρόωρες εκλογές όταν η συμφωνία έρθει στη Βουλή.
Σε αυτή την περίπτωση το Μαξίμου θα θέσει σε λειτουργία τα εφεδρικά του σχέδια για παραμονή στην εξουσία έως τον Μάιο κι αυτά δεν είναι άλλα από την αξιοποίηση «εφεδρειών» στη Βουλή ώστε να διαμορφωθεί μια νέα πλειοψηφία 151 εδρών, μέχρι την παραμονή της κυβέρνησης ως κυβέρνησης μειοψηφίας μέσω της διασφάλισης ψήφου ανοχής στο Κοινοβούλιο.

Γιατί ο Τσίπρας θέλει εκλογές το Μάιο του 2019

Πρώτον γιατί θέλει να διαχειριστεί επικοινωνιακά όχι μόνο την ολοκλήρωση του προγράμματος τν Αυγούστου του 2018 αλλά και το υπερπλεόνασμα του ίδιου χρόνου καθώς το Μαξίμου πιστεύει ότι η κυβέρνηση, παρά την ψυχρολουσία του Eurogroup θα υπερβεί τον σκόπελο της περικοπής των συντάξεων.
Ο πρωθυπουργός πιστεύει ακόμη ότι μέσω του υπερπλονάσματος θα μπορέσει να υλοποιήσει μια σειρά από αντίμετρα και να προχωρήσει σε φοροελαφρύνσεις προς τη μεσαία τάξη , τις οποίες θα ανακοινώσει το Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ.
Δεύτερον, το Μαξίμου θέλει να πάει στις κάλπες αφού έχει ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών κι όχι αφήνοντας τη συμφωνία στα χέρια της ΝΔ. Σε αυτή την περίπτωση η ΝΔ θα την χρησιμοποιήσει ως κυρίαρχο προεκλογικό θέμα με μεγάλο πολιτικό κόστος για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Τρίτον, o Τσίπρας θέλει να εντάξει στην πολιτική σκακιέρα το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης που ωστόσο δεν μπορεί να δρομολογηθεί τυπικά πριν από την έναρξη των εργασιών της επόμενης Ολομέλειας της Βουλής τον Οκτώβριο.
Και τέταρτον, το κυβερνητικό επιτελείο θέλει χρόνο για να επαναφέρει στο προσκήνιο υποθέσεις που «καίνε» τη Νδ όπως αυτή της Novartis.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης