Γαλλία: Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι στην σημερινή (14/7) μεγαλοπρεπή παρέλαση για την εθνική εορτή

Γαλλία: Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι στην σημερινή (14/7) μεγαλοπρεπή παρέλαση για την εθνική εορτή
Η παραδοσιακή παρέλαση της 14ης Ιουλίου είναι μια επίδειξη δύναμης, που «ξεπερνά από έναν απλό εορτασμό, δήλωσε ο αρχηγός του επιτελείου στρατού
Μεγαλοπρεπής αναμένεται να είναι η σημερινή στρατιωτική παρέλαση στο Σανς Ελιζέ για την εθνική γιορτή της Γαλλίας καθώς πάνω 4 χιλιάδες στρατιώτες, οχήματα, άλογα ελικόπτερα και αεροπλάνα θα συμμετάσχουν στους φετινούς εορτασμούς για την Ημέρα ανεξαρτησίας.
Το Παρίσι, που έχει πληγεί από τρομοκρατικές επιθέσεις έχει μετατραπεί σε φρούριο καθώς πάνω από 12.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας είναι επί ποδός για τη στρατιωτική παρέλαση που θα διαρκέσει περίπου 2 ώρες.
Όμως τα μέτρα ασφαλείας θα παραταθούν και αύριο ενόψει του τελικού του Μουντιάλ, όπου η Γαλλία αντιμετωπίζει την Κροατία.
Ο Γάλλος πρόεδρος Macron, για τον οποίο είναι η δεύτερη παρέλαση για την εθνική εορτή μετά την εκλογή του, τον Μάιο του 2017, θα διασχίσει γύρω στις 10.00 το πρωί τοπική ώρα (11.00 ώρα Ελλάδας) τη διάσημη παριζιάνικη λεωφόρο Σανζ Ελυζέ πάνω σε ένα «command car», ένα ανοιχτό στρατιωτικό όχημα, πριν φθάσει στην πλατεία Κονκόρντ, όπου θα παρακολουθήσει τους εορτασμούς.
Μετά τον Αμερικανό πρόεδρο Trump πέρυσι, φέτος ως τιμώμενοι έχουν προσκληθεί ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης και ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας καθώς η Γαλλία θέλει να ενδυναμώσει τις στρατιωτικές της σχέσεις στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.
Το 2018 σηματοδοτεί την 160ή επέτειο διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Γαλλίας και της Ιαπωνίας ενώ, εδώ και 20 χρόνια, πιλότοι της Σιγκαπούρης εκπαιδεύονται στη γαλλική βάση του Καζό.
Σημαιοφόροι των δύο ασιατικών κρατών θα βρίσκονται στην κεφαλή της παρέλασης, πλάι σε σημαιοφόρο που θα φέρει το γαλλικό εθνικό σύμβολο. Θα τους πλαισιώνουν επτά στρατιώτες από κάθε εθνικότητα. Νωρίτερα, 64 αεροσκάφη θα διασχίσουν τον παριζιάνικο ουρανό.
Ο αστροναύτης Thomas Pesque, ο 10ος Γάλλος που πήγε στο Διάστημα, θα έχει το προνόμιο να πετάξει πάνω από το πλήθος με ένα Rafale. Την πρώτη εμφάνισή του θα κάνει το αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού A330 MRTT Phénix ενώ το Mirage 2000-N θα πετάξει για τελευταία φορά.
Ιδιαίτερες τιμές θα αποδοθούν στις μονάδες που εστάλησαν να βοηθήσουν τον τοπικό πληθυσμό μετά το καταστροφικό πέρασμα τον περασμένο Σεπτέμβριο των τυφώνων Ίρμα και Μαρία από τις Γαλλικές Αντίλλες.
Συνολικά, 4.290 στρατιώτες, 220 οχήματα, 250 άλογα, 64 αεροπλάνα και 30 ελικόπτερα θα συμμετάσχουν στη φετινή παρέλαση που αναμένεται να διαρκέσει περίπου 2 ώρες και έχει ως θέμα της την «αδελφότητα των όπλων».
Η παραδοσιακή παρέλαση της 14ης Ιουλίου είναι «μια επίδειξη δύναμης», που «ξεπερνά από έναν απλό εορτασμό», δήλωσε ο αρχηγός του επιτελείου στρατού, στρατηγός F. Lecouadreu.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS